avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Autorizatie PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Autorizatie PFA

Am 16 ani si vreau sa-mi iau o autorizatie PFA de la primarie (se poate de la varsta de 16 ani)
Pentru urmatoarele activitati: Am sa vand tablouri facute personal de mine pe sticla deci nu sunt cumparate de undeva.

1. Am nevoie de casa de marcat pentru aceste tablouri ? pot fi incardare la categoria obiecte de cult sau orice alta categorie care sa nu includa casa de marcat obligatorie ?
2. Daca vine un control ce acte trebuie sa am ? Doar autorizatia ?

As dorii sa stiu daca este ok sa fac un PFA pentru tablourile facute de mine si vandule la randul lor, si orice alta informatie care ar putea sa ma ajute.

Vanzarea de tablouri se va face in Mamaia la anul.. dar vreau sa stiu de acum.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:22, 25 Septembrie 2013
Pot desfasura activitati economice ca pfa persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani. Autorizarea ca pfa se face la registrul comertului din judetul de care apartineti cu domiciliul.
Codul caen 9003 activitati de creatie artistica. Aici sunt cuprinse activitatile artistilor individuali cum ar fi si pictorii.
Problema ar fi ca la autorizare trebuie sa depuneti si un act de studii/calificare in domeniu sau care sa dovedeasca experienta si recunoasterea publica pe care ati obtinut-o.
Ca pfa puteti sa vindeti cu factura, catre alte societati comerciale, care sa vi le expuna/vanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare galerie de arta galerieArta galerieArta Buna ziua, vreau sa va intreb cum pot eu, ca persoana fizica, sa imi deschid o galerie de arta in care sa imi pot vinde tablourile mele si ale altor artisti ... (vezi toată discuția)
Liber profesionist (freelancer) sau pfa csaba66 csaba66 Bună ziua .Sunt un artist autodidact.Sunt membru fondator al unei asociație artistice mai bine de 20 ani.Am participat la mai multe expoziție de artă ... (vezi toată discuția)
Pfa persoana fara facultatea de arte sau scoala de arte ACmr ACmr Am inceput sa pictez din 2018, invatand autodidact de pe Youtube, din carti, etc. Ca studii am absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare Politehnica, ... (vezi toată discuția)