avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Liber profesionist (freelancer) sau PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Liber profesionist (freelancer) sau PFA

Bună ziua .Sunt un artist autodidact.Sunt membru fondator al unei asociație artistice mai bine de 20 ani.Am participat la mai multe expoziție de artă personale și colective.Am lucrat 13 ani ca pictor butafor la un teatru .Întrebarea mea este ,cum pot să devin liber profesionist sau cum pot opțin autorizația PFA ?Vâ mulțumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
csaba66, utilizator
Cel mai recent răspuns: csaba66 , utilizator 16:16, 22 Aprilie 2015
Va deschideti PFA la registrul comertului si duceti acte de studii/ diplome/ certificari pentru profesia de pictor.
Stimate Dna Cristina Pais !Vă mulțumesc ptr răspuns.Întrebarea am pus deoarece am fost la Registrul Comerțului local unde m_ a informat că activitățiile cu care vreau să mă ocup nu incadrează în categoriile cuprinse în pfa ci la categoriile cuprinse ca liber profesioniști .M_am dus mai departe la ANAF local să depun cerere ptr opținerea codului fiscal să devin liber profesionist .Nu am diplomă de facultate ,dar cum am scris am lucrat în domeniul artei vizuale ani de zile .Știu că cazul meu este dificil dar întrebarea mea este cum pot totuși să mă opțin autorizație ori ca liber profesionist ori ca PFA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pfa cristiicta cristiicta Am 16 ani si vreau sa-mi iau o autorizatie PFA de la primarie (se poate de la varsta de 16 ani) Pentru urmatoarele activitati: Am sa vand tablouri facute ... (vezi toată discuția)
Pictor,cum sa vand tablouri?? principessa60 principessa60 buna ziua.imi place sa pictez,si m-am gandit sa imbin utilul cu placutul.Vreau sa vand tablourile pe care le fac dar nu stiu cum si unde.Trebuie sa infiintez ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa activitati fotografice - e necesara calificarea? leinad20 leinad20 Buna seara! Vreau sa infiintez un PFA, dar nu prea am inteles multe despre procedura, acte necesare, etc. Pe forum am gasit mai multe raspunsuri, dar diferite, ... (vezi toată discuția)