avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzari produse prin internet
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzari produse prin internet

Buna, doresc sa stiu daca e legal sa vand produse pe internet prin intermediul forum-urilor si site-urilor specializate precum okazii.ro ca si persoana fizica.

Iar prin produse ma refer la produse ceva mai deosebite, cum ar fi prezervativele. Ideea e ca detin o cantitate foarte mare din aceste produse in cutii sigilate si doresc sa le vand asa pur si simplu. Nu detin nici o hartie sau vreun act pe acele produse.

Pot sa le vand fara sa intru in conflict cu legea?
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
terminus1, utilizator
Cel mai recent răspuns: terminus1 , utilizator 00:03, 28 Octombrie 2012
Or fi expirate.:rolleyes: Ca au si acestea termen de garantie. Dvs. cum garantati calitatea marfurilor pe care le distribuiti?:D

Legea 365/2002 privind comertul electronic precizeaza ca pentru a face comert in mediul virtual este obligatorie postarea in website (magazin online) a datelor de inregistrare de la Registrul Comertului, in caz contrar se va considera ca fiind contraventie.
Astfel pentru a face comert electronic o persoana fizica are nevoie de o inregistrare prealabila la Registrul Comertului.
Nu sunt expirate, termenul de garantie este marcat pe firecare produs in parte. Deci sa inteleg ca daca o persoana fizica fara inregistrare la registul comertului, care isi pune telefonul la vanzare de exemplu pe site-ul de licitatii okazii savarseste o contraventie?
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
terminus1, utilizator
Da, obtineti un venit ilicit....pe langa multe altele
Dvs. doriti sa vindeti un stoc de prezervative. Provenienta acestora :confused:? Stiu ca nu voi primi raspuns la aceasta intrebare, insa este ceea ce ar trebui sa va dea de gandit in primul rand Dvs.

Obtinerea unor venituri fara a avea o baza legala si fara plata contributiilor aferente acestora constituie infractiune in Romania. Se numeste evaziune fiscala.
Mai inainte de toate, pentru a vinde trebuie sa fiti in masura sa faceti dovada ca ceea ce comercializati se afla de drept in patrimoniul dumneavoastra. Si acel cineva care isi vinde telefonul are o factura emisa pe numele sau, un certificat de garantie emis pe numele sau, documente care atesta ca este proprietarul bunului pe care il vinde.
In conditiile in care o persoana comercilizeaza un bun, in mod izolat, intamplator, nu se cheama ca desfasoara o activitate comerciala generatoare de venituri, insa in momentul in care aceasta activitate este periodica si genereaza venituri in mod periodic este necesar sa indepliniti conditiile legale in acest sens.

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite pentru vanzarea pe okazii.ro geo444 geo444 Avand in vedere ca la vanzarea pe Okazii siteul percepe un comision de 2.8% din pretul de vanzare (+24% TVA din acest impozit), se deduce ceva din plata ... (vezi toată discuția)
Cod caen vanzare prezervative arstanescu arstanescu Buna ziua, Detin o intreprindere individuala ce are ca activitate principala fabricarea de articole handmade (caen1729) dar si 4789, 4791, 4799, caen-uri ... (vezi toată discuția)
Vanzarea - cumpararea on line de produse noi/second hand intre persoane fizice 1n$4n3 1n$4n3 Va salut! Expun spre dezbatere situatia neclara pentru mine, in care ma gasesc de foarte multa vreme privind achizitia si vanzarea de produse (in special a ... (vezi toată discuția)