avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Taxe si impozite pentru vanzarea pe okazii.ro
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Taxe si impozite pentru vanzarea pe okazii.ro

Avand in vedere ca la vanzarea pe Okazii siteul percepe un comision de 2.8% din pretul de vanzare (+24% TVA din acest impozit), se deduce ceva din plata impozitului daca vand ca persoana juridica?
Pentru astfel de activitate (vanzarea de produse pe okazii.ro) ce este recomandat, PFA, II sau SRL? Am inteles ca se poate sa vand in continuare ca persoana fizica si doar sa declar la registrul comertului, dar eu am nevoide de acte de persoana juridica pentru ca am avut cazuri in care aveam nevoie de o firma cu cod EORI pentru a ridica coletul.
Cel mai recent răspuns: agb23 , utilizator 23:05, 25 August 2012
Comisionul se deduce.

Nu cred ca este strict obligatoriu sa aveti constituita o societate comerciala.
Insa aveti obligatia de plata a impozitului catre stat.
activitatea de comart/ vanzare de diferite produse pe site Okazii este lagala? presupune respectatea unor obligatii gen taxe catre stat, declararea veniturilor, o evidenta sau contabilitate primara? multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare venitori din vanzari pe okazii.ro geo444 geo444 Salut, De o luna si jumatate am inceput sa comand produse din China si sa le vand pe okazii.ro unde sunt inregistrat ca persoana fizica. Pentru fiecare produs ... (vezi toată discuția)
Intrebare site okazii ionascu_andrei ionascu_andrei Buna ziua, Am folosit site-ul okazii si am pus la vanzare diverse produse. A venit un cumparator si mi-a cumparat produsele respective cerand detalii despre ... (vezi toată discuția)
Cu ce neplaceri ma pot alege daca nu platesc serviciile pe cere le-am folosit de pe site-ul okazii.ro alex555 alex555 Am solicitat cateva servicii de pe okazii.ro pentru ami promova un produs dar pana la urma nu l-am vandut , in total am de plata 7 euro . Mi-au trimis un mail ... (vezi toată discuția)