Salut,
De o luna si jumatate am inceput sa comand produse din China si sa le vand pe okazii.ro unde sunt inregistrat ca persoana fizica. Pentru fiecare produs platesc un comision de 2.8 % din pretul de vanzare( plus TVA-ul ce revine acestui comision). La punerea in vanzare site-ul imi ofera posibilitatea sa vand cu sau fara factura, iar eu fiind persoana fizica neautorizata le vand fara factura. Produsele ce imi vin din China sunt platite in avans, iar coletele sunt insotite de facturi in functie de care platesc cei 24% la vama TVA pentru ca depasesc 10$ ca valoare, dar nu intotdeauna factura este scrisa corect, uneori difera chiar si produsele sau numarul lor. Cifrele au inceput sa creasca destul de mult, iar contravaloarea lor o primesc atat prin mandate postale cat si in avans in cont bancar, ceea ca ma face sa cred ca pot fi urmarite de cei de la Fisc si ca e momentul sa incep sa declar veniturile. Pot merge la notar sa fac o declaratie pe proprie raspundere? Si declar aceste venituri ca provenind de unde? Alte detalii daca imi puteti da, v-as fi foarte recunoscator. Multumesc anticipat.