avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cod CAEN vanzare prezervative
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cod CAEN vanzare prezervative

Buna ziua,

Detin o intreprindere individuala ce are ca activitate principala fabricarea de articole handmade (caen1729) dar si 4789, 4791, 4799, caen-uri referitoare la comert. As dori sa stiu daca, pe langa magazinul meu online cu produse realizate manual as putea deschide un magazin online in care sa vand produse de ingrijire inclusiv ingrijire intima, tampoane si prezervative. Ma intereseaza daca este posibil avand caen-urile descrise mai sus, si daca am nevoie de vreun aviz pentru absorbante, tampoane sau prezervative. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: arstanescu , utilizator 17:58, 28 August 2018
Buna seara!

Mai aveti nevoie de autorizarea si altor coduri CAEN:
1722 -Fabricarea produselor de uz gospodaresc si sanitar, din hartie sau carton. Aceasta clasa include: prosoape si tampoane igienice, scutece si scutece pentru copii; fabricarea de vata textila si a articolelor din aceasta: prosoape igienice, tampoane etc.
2219 - Fabricarea altor produse din cauciuc. Aceasta clasa include articole de igiena din cauciuc: prezervative, tetine, buiote, etc.
Detineti un PFA sau un SRL? Daca nu se regasesc aceste coduri CAEN in actul constitutiv al societatii, va trebui sa pregatiti o hotarare prin care sa introduceti aceste obiecte secundare de activitate in cuprinsul actului constitutiv si sa le autorizati prin depunerea unei declaratii-tip model 3 la Oficiul Registrului Comertului.
Daca aveti nevoie de indrumari, ajutor, puteti sa mi le adresati.

Mult succes!

Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Carmen Matei, Avocat
Buna ziua, multumesc pentru raspuns! Detin o intreprindere individuala. Este nevoie de aceste coduri chiar daca nu le fabric eu? Vreau doar sa le import si sa le vand.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
arstanescu, utilizator
Buna ziua!
Asadar nu le fabricati Dvs., doar le comercializati. Am interpretat diferit cand ati spus ca: Ma intereseaza daca este posibil avand caen-urile descrise mai sus, si daca am nevoie de vreun aviz pentru absorbante, tampoane sau prezervative si faptul ca realizati produse manual intr-un alt magazin online.
Aceste coduri CAEN pe care vi le-am indicat mai sus vizeaza doar fabricarea, iar nu si comertul. In cazul acesta nu aveti nevoie de autorizare suplimentara a acestor obiecte.
Ma gandeam daca s-ar preta codul 4719 - Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzarea predominanta de produse nealimentare si codul 4778 Comert cu amanuntul al altor bunuri noi, in magazine specializate, cod care include vanzarea cu amanuntul a produselor nealimentare n.c.a. (adica neclasificate in alta parte) si sa puneti in paranteza la avizare mentiunea fara arme si munitii, deoarece inserarea acestui cod (4778) fara aceasta precizare este un obiect de activitate interzis a fi avizat. De asemenea, la codul 4778 sa specificati vanzare cu amanantul a produselor nealimentare: absorbante, prezervative, produse de ingrijire intima.
Eventual mai puteti sa va informati si la Registrul Comertului.
O dupa-masa placuta!
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
Carmen Matei, Avocat
Va multumesc inca odata! O dupa-masa placuta si dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie vanzare arstanescu arstanescu Buna ziua, Detin o intreprindere individuala ce are ca activitate principala fabricarea de articole handmade (caen1729) dar si 4789, 4791, 4799, caen-uri ... (vezi toată discuția)
Cod caen BOGDANHIT BOGDANHIT buna ziua,comercializarea buteliilor de aragaz in ce cod CAEN se incadreaza? (vezi toată discuția)
Comert cu detergenti live_maz live_maz are cineva ideea unde se incadreaza comertul cu detergenti? ce cod caen trebuie? va multumesc (vezi toată discuția)