ynocentta a scris:
In temeiul disp art 51 din L nr 230/2007 asociatia de proprietari detine privilegiu cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale,precum si asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora,pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari,privilegiu care se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei ,la cererea presedintelui asociatiei de proprietari
Multumesc pentru raspuns, dar intrebarea mea era alta...cunosc legea 230/2007.
Inscrierea privilegiului imobiliar este insa in Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare, legea nr. 7/1996, republicata in 2006
Art. 48
(1) In cazul in care registratorul admite cererea, dispune intabularea sau inscrierea provizorie prin incheiere, daca inscrisul indeplineste urmatoarele conditii:
a) este incheiat cu respectarea formelor prescrise de lege;
b) indica numele partilor;
c) individualizeaza imobilul printr-un identificator unic;
d) este insotit de o traducere legalizata, daca actul nu este intocmit in limba romana;
e) este insotit, dupa caz, de o copie a extrasului de carte funciara pentru autentificare sau a certificatului de sarcini ce a stat la baza intocmirii actului.
(2) Incheierea va cuprinde determinarea dreptului sau a faptului, indicarea numarului cadastral al imobilului si al cartii funciare, precum si a partii cartii funciare in care urmeaza a se face inscrierea. De asemenea, se vor indica pozitiile ce au fost radiate si numele celui in favoarea sau impotriva caruia s-au facut inscrierile, indiferent de felul lor.
(3) In cazul in care identificarea cadastrala a imobilului nu este posibila, pe baza datelor existente, vor fi folosite documentatii cadastrale intocmite si receptionate conform prevederilor prezentei legi.
Intrebarea mea se refera la acel identificator unic, daca numarul cadastral este de ajuns sau am nevoie si de numarul cartii funciare. Multumesc!