avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Activitate annutza0

Activitate annutza0

Răspuns la discuția Locatar rau platnic
adriantot a scris:

Felicitari!
Este o rezolvare de retinut ca experienta si buna de aplicat si-n alte asociatii.
Totusi cine este persoana, ce drepturi are fata de apartament sau fostii proprietari?


Este chiriasul proprietarului decedat (fara contract de inchiriere), mostenitorii nu au aparut inca si probabil incearca sa profite de situatie.
Răspuns la discuția Locatar rau platnic
Am rezolvat partial problema...am angajat paza la cererea proprietarilor (nu special pentru acest locatar ci pentru ca aveam si alte probleme)...am reusit sa il legitimam si sa il amenintam cu evacuarea (mai corect spus ca nu ii permitem accesul in bloc pana nu dovedeste ca are acceptul mostenitorilor sau un contract de inchiriere) si a platit o parte din datorie, pentru restul a semnat un angajament de plata.
Răspuns la discuția Locatar rau platnic
ynocentta a scris:

Exista varianta legala de actiune in instanta pentru evacuare

daca se poate sa detaliati...multumesc

Răspuns la discuția Locatar rau platnic
Si cum ne ajuta asta sa-l facem sa plateasca? Credeti ca il intereseaza un privilegiu imobiliar pe un imobil care nu e al lui?
Răspuns la discuția Locatar rau platnic
Nu este ruda, probabil platea chirie fara a avea un contract, deci sa zicem ca statea prin bunavointa proprietarului. Cat timp proprietarul a fost in viata, a platit la zi. Mostenitorii din pacate nu ii stim, nu exista carte funciara...eu presupun ca mostenitorii se judeca de nu au aparut...si probabil cel care ocupa spatiul ii stie pe vreunul din ei si asteapta sa vada cine mosteneste...insa asta poate dura si ani de zile...
Suntem cam legati de maini mi se pare...de asta v-am cerut ajutorul.
Daca succesiunea nu este facuta ne putem indrepta asupra unor presupusi mostenitori (proprietarul nu avea copii, sot)? Nu stim nici despre proprietarul defunct foarte multe, cei care s-au ocupat de asociatie nu s-au obosit sa faca cartea de imobil cu domiciliul.
In fine, o sa ne adresam politiei...daca mai aveti si alte idei....
Intreruperea utilitatilor nu se poate face fara o sentinta executorie...insa impotriva cui?
Buna seara!
Asociatia de Proprietari din care fac parte se confunta cu o situatie ciudata.
Un locatar refuza sa mai plateasca intretinerea de cateva luni, aproape un an, dupa ce proprietarul apartamentului a decedat. Apartamentul nu are carte funciara deschisa, deci nu s-a facut nici succesiunea. Ce se poate face? Putem sa ne adresam cuiva...sa il evacuam, sau nu stiu...este vreo solutie?
Multumesc!
tudorioan a scris:

annutza0, atentie: conform art.51 alin.(1) din Legea nr.230/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra locuintei pe care o detineti si a altor bunuri mobile ale acesteia, pentru sumele pe care le datorati cu acel titlu de cota contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata.l In esenta, daca aveti datorii la intretinere, platiti-le!



Multumesc pentru informatii, daca ati citi si ce am intrebat....ASOCITIA vrea sa inscrie privilegiul imobiliar dar nu cunoaste nr de carte funciara....si nu, nu fac parte dintre restantieri...Ma intereseaza cum se pot afla aceste date la costuri minime....
Nu stiu ce contine extrasul de carte funciara colectiva pentru infomare.
De asta am spus ca este un cost enorm daca trebuie sa depun o cerere si sa platesc taxa de 100 lei pentru aflarea numarului de carte funciara al fiecarui apartament.
Multumesc!

ynocentta a scris:

In temeiul disp art 51 din L nr 230/2007 asociatia de proprietari detine privilegiu cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale,precum si asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora,pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari,privilegiu care se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei ,la cererea presedintelui asociatiei de proprietari


Multumesc pentru raspuns, dar intrebarea mea era alta...cunosc legea 230/2007.
Inscrierea privilegiului imobiliar este insa in Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare, legea nr. 7/1996, republicata in 2006
Art. 48
(1) In cazul in care registratorul admite cererea, dispune intabularea sau inscrierea provizorie prin incheiere, daca inscrisul indeplineste urmatoarele conditii:
a) este incheiat cu respectarea formelor prescrise de lege;
b) indica numele partilor;
c) individualizeaza imobilul printr-un identificator unic;
d) este insotit de o traducere legalizata, daca actul nu este intocmit in limba romana;
e) este insotit, dupa caz, de o copie a extrasului de carte funciara pentru autentificare sau a certificatului de sarcini ce a stat la baza intocmirii actului.
(2) Incheierea va cuprinde determinarea dreptului sau a faptului, indicarea numarului cadastral al imobilului si al cartii funciare, precum si a partii cartii funciare in care urmeaza a se face inscrierea. De asemenea, se vor indica pozitiile ce au fost radiate si numele celui in favoarea sau impotriva caruia s-au facut inscrierile, indiferent de felul lor.
(3) In cazul in care identificarea cadastrala a imobilului nu este posibila, pe baza datelor existente, vor fi folosite documentatii cadastrale intocmite si receptionate conform prevederilor prezentei legi.

Intrebarea mea se refera la acel identificator unic, daca numarul cadastral este de ajuns sau am nevoie si de numarul cartii funciare. Multumesc!
Asociatia a fost infiintata in 2000, in tabelul nominal sunt trecute doar cotele indivize si numele proprietarilor, 50% nici nu aveau CF, insa nici nu s-au ocupat de actualizarea datelor, respectiv numele proprietarilor. Pentru 2 restantieri cunosc numele, dar sunt inca 2 apartamente pentru care nu stiu cine e proprietar. In cererea catre judecatorie am vazut ca trebuie completat si numarul de carte funciara, nu detin acest numar pentru nici un apartament. O sa incerc ce mi-ati propus, CF de infomare colectiva, ar insemna un cost enorm daca as depune pt fiecare apartament in parte.