avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locatar rau platnic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locatar rau platnic

Buna seara!
Asociatia de Proprietari din care fac parte se confunta cu o situatie ciudata.
Un locatar refuza sa mai plateasca intretinerea de cateva luni, aproape un an, dupa ce proprietarul apartamentului a decedat. Apartamentul nu are carte funciara deschisa, deci nu s-a facut nici succesiunea. Ce se poate face? Putem sa ne adresam cuiva...sa il evacuam, sau nu stiu...este vreo solutie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: annutza0 , utilizator 17:39, 17 Februarie 2012
Pe cel decedat nu l puteti da injudecata.
Trebuie sa aflati care sunt mostenitorii lui.
Pe ei ii puteti da in judecata.
Verificati daca defunctul proprietar detine mostenitori
In situatia in care nu detine mostenitori promovati actiune de evacuare impotriva locatarului
Totodata analizati situatia in vederea aplicarii prevederilor art 51 din L nr 230/2007
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
ynocentta, utilizator
Cine este acel locatar? Este ruda cu decedatul? Ce stiti despre el?
Nu este ruda, probabil platea chirie fara a avea un contract, deci sa zicem ca statea prin bunavointa proprietarului. Cat timp proprietarul a fost in viata, a platit la zi. Mostenitorii din pacate nu ii stim, nu exista carte funciara...eu presupun ca mostenitorii se judeca de nu au aparut...si probabil cel care ocupa spatiul ii stie pe vreunul din ei si asteapta sa vada cine mosteneste...insa asta poate dura si ani de zile...
Suntem cam legati de maini mi se pare...de asta v-am cerut ajutorul.
Daca succesiunea nu este facuta ne putem indrepta asupra unor presupusi mostenitori (proprietarul nu avea copii, sot)? Nu stim nici despre proprietarul defunct foarte multe, cei care s-au ocupat de asociatie nu s-au obosit sa faca cartea de imobil cu domiciliul.
In fine, o sa ne adresam politiei...daca mai aveti si alte idei....
Intreruperea utilitatilor nu se poate face fara o sentinta executorie...insa impotriva cui?
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
annutza0, utilizator
Apelati la politie sa verificati impreuna pe cel care locueste in asociatia dumneavoastra. Politia are tot dreptul sa solicite actele de identitate, contractul de inchiriere sau alta dovada ce o poate avea cineva care locuieste intr-un apartament. Poate asa o sa aflati cine este si ce aveti un continuare de facut.
Tineti-ne la curent.

Alte discuții în legătură

Restantier la intretinere fara acte pe proprietate SConstantin SConstantin Buna seara, Solicit ajutorul unei persoane care s-a mai confruntat cu asemenea situatii. Sunt locatarul unui bloc unde un apartament are o restanta de ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari - cum putem afla datele proprietarilor de apartamente care nu locuiesc în ele Luluchi Luluchi Sunt membru în Comitetul Executiv al unei Asociații de Proprietari din București. Avem probleme cu două apartamente cu restanțe mari, dar nu putem să ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar UCH UCH Situatia este urmatoarea : un membru al unei asociatii de proprietari, dator la asociatie, a decedat. Apartamentul va fi impartit mostenitorilor : ... (vezi toată discuția)