avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locatar rau platnic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locatar rau platnic

Buna seara!
Asociatia de Proprietari din care fac parte se confunta cu o situatie ciudata.
Un locatar refuza sa mai plateasca intretinerea de cateva luni, aproape un an, dupa ce proprietarul apartamentului a decedat. Apartamentul nu are carte funciara deschisa, deci nu s-a facut nici succesiunea. Ce se poate face? Putem sa ne adresam cuiva...sa il evacuam, sau nu stiu...este vreo solutie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: annutza0 , utilizator 17:39, 17 Februarie 2012
Solicitati in instanta sistarea utilitatilor, asociatia avand un privilegiu imobiliar inclusiv asupra instalatiilor cu destinatie fortata,perpetua.
Am rezolvat partial problema...am angajat paza la cererea proprietarilor (nu special pentru acest locatar ci pentru ca aveam si alte probleme)...am reusit sa il legitimam si sa il amenintam cu evacuarea (mai corect spus ca nu ii permitem accesul in bloc pana nu dovedeste ca are acceptul mostenitorilor sau un contract de inchiriere) si a platit o parte din datorie, pentru restul a semnat un angajament de plata.
Felicitari!
Este o rezolvare de retinut ca experienta si buna de aplicat si-n alte asociatii.
Totusi cine este persoana, ce drepturi are fata de apartament sau fostii proprietari?
adriantot a scris:

Felicitari!
Este o rezolvare de retinut ca experienta si buna de aplicat si-n alte asociatii.
Totusi cine este persoana, ce drepturi are fata de apartament sau fostii proprietari?


Este chiriasul proprietarului decedat (fara contract de inchiriere), mostenitorii nu au aparut inca si probabil incearca sa profite de situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantier la intretinere fara acte pe proprietate SConstantin SConstantin Buna seara, Solicit ajutorul unei persoane care s-a mai confruntat cu asemenea situatii. Sunt locatarul unui bloc unde un apartament are o restanta de ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari - cum putem afla datele proprietarilor de apartamente care nu locuiesc în ele Luluchi Luluchi Sunt membru în Comitetul Executiv al unei Asociații de Proprietari din București. Avem probleme cu două apartamente cu restanțe mari, dar nu putem să ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar UCH UCH Situatia este urmatoarea : un membru al unei asociatii de proprietari, dator la asociatie, a decedat. Apartamentul va fi impartit mostenitorilor : ... (vezi toată discuția)