avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restantier la intretinere fara acte pe proprietate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restantier la intretinere fara acte pe proprietate

Buna seara,
Solicit ajutorul unei persoane care s-a mai confruntat cu asemenea situatii.
Sunt locatarul unui bloc unde un apartament are o restanta de aproximativ 18000 lei al carui locatar ( pentru ca proprietar nu il pot numi ) nu doreste sa mai achite.
Apartamentul nu este pe numele actualului locatar este pe numele unei rude decedate, nu doreste sa dezbata masa succesorala pentru stabilirea mostenitorilor pentru a nu fi actionat in instanta pentru datorii.
Asociatia de proprietari prin reprezentanti ei respectiv administrator si presedinte a incercat sa discute cu aceasta persoana pentru esalonarea platilor dar acest locatar le rade efectiv in nas si nu achita nimic.
Va rog anticipat daca aveti o solutie sau o recomandare.
Am auzit ca se poate anunta la primaria de sector ca exista o "mostenire vacanta" si astfel locatarul restant poate fi constrans sa dezbata masa succesoarala pentru ca asociatia de proprietari sa inceapa demersurile de recuperare a sumelor restante in instanta.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
SConstantin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:25, 5 Noiembrie 2015
chiar daca nu a dezbatut succesiunea putea sa faca doar Certificatul de Mostenitor, dar nu cred ca toate acestea va impiedica sa incepeti demersurile legale.
Se poate inscrie datoria in Cartea Funciara pentru siguranta , se poate pune sechestru, licitatie.......dar dupa ce obtineti o hotarare judecatoreasca.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Nu pot inscrie sarcina in cartea funciara pentru ca nu exista carte funciara, deoarece nu are cadastru si intabulare. Actualul locatar este constient de aceasta situatie si pe langa datoria la asociatie mai are si alte datorii, de aceea nu vrea sa-si asume calitatea de mostenitor, succesor, este foarte ok asa.
Am auzit de posibilitatea de a declara mostenire vacanta pentru ca statul se sesizeaza si incearca sa preia bunul respectiv apartamentul si o poate constrange pe actuala locatara ( probabil fica, nepoata a defunctilor ) sa dezbata succesiunea in ideea de a nu pierde total bunul.
Nu stiu unde sa ma adresez sa incep demersurile de mostenire vacanta sau daca este o solutie buna.
Din punct de vedere legal asociatia de locatari nu poate da pe nimeni in judecata atat timp cat proprietarii sunt decedati.
Va multumesc pentru raspuns si va rog daca sunteti in masura sa ma ajutati, indrumati, sfatuiti dumneavoastra sau alte persoane care citesc mesajul meu va multumesc anticipat.
Suntem in situatia in care pentru 2-3 apartamente care au restante la cheltuielile asociatie de proprietari , celelalte aproximativ 70-80 de apartamente sa ramana fara utilitati.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2015
SConstantin, utilizator
cel mai bine ar fi sa gasiti un avocat care va va indruma cu siguranta pe calea cea mai sigura.
SConstantin a scris:
Nu pot inscrie sarcina in cartea funciara pentru ca nu exista carte funciara, deoarece nu are cadastru si intabulare.

Ati depus cererea la OCPI si vi s-a respins?
Daca nu ati facut-o e cazul sa o faceti. Nu costa nimic, e gratuit. Descarcati formularul de pe net, completati-l si depuneti la OCPI insotit de ultimile trei liste de plata solicitand inscrierea privilegiului imobiliar.
Apoi mergeti la primarie, la serviciul asociatii de proprieatri si solicitati sprijinul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de adjudecare in urma unei executari silite florip florip Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca in urma unui act de adjudecare in favoarea bancii a unui apartament dintr-o asociatie de proprietari, incheiat in data de ... (vezi toată discuția)
Datorii utilitati imobil adjudecat ContSters241638 ContSters241638 Astazi sotia mea a primit actul de adjudecare pentru un apartament, in el se mentioneaza liber de orice sarcini. Am tot citit pe forum dar nu am gasit un ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante pandatao pandatao Buna ziua! Avem un locatar care nefiind membru a asociatiei de proprietari, refuza sa plateasca contributia la fondul de reparatii si fondul de ... (vezi toată discuția)