avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Act de adjudecare in urma unei executari silite
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Act de adjudecare in urma unei executari silite

Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca in urma unui act de adjudecare in favoarea bancii a unui apartament dintr-o asociatie de proprietari, incheiat in data de 11.12.2013 conform art.516 pct 8 C.P. Civila, cu drept de inscriere in Cartea funciara potrivit art. 518 alin.1, C.P.Civila ,Banca adjudecatara preia si datoria inregistrata de catre proprietarii apartamentului executat, si consemnata la OCPI in cartea funciara in data de 17.02.2014, sau datoriile bancii decurg doar de la data actului de adjudecare (respectiv 11.12.2013)? Cum trebuie sa procedeze asociatia de proprietari fata de banca? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:13, 3 Martie 2014
Datoriile adjudecatarului banca se nasc dupa momentul depunerii documentelor care atesta calitatea de proprietar asupra apartamentului
Datoriile debitorului pot fi recuperate de catre asociatia de proprietari direct de la debitor,,prin actiune in pretentii
Inteleg ca apartamentul s-a vandut prin licitatie, fiindca proprieatrii aveau datorie la o banca. Iar acea banca a cumparat, la licitatie, apartamentul, da?
Putea sa-l cumpere oricine iar executorul incasa suma din vanzare. Suma obtinuta din vanzare se distribuie creditorilor si ce mai ramane se da si fostilor proprietari. Dar pentru ca cineva sa participe la aceasta distribuire a sumei, ar fi trebuit sa se inscrie la masa credala, cu cerere, documente doveditoare... depuse la executor inainte de data adjudecarii.
Ori, in cazul descris mai sus, asociatia de proprietari a consemnat datoria in cartea funciara la mai mult de doua luni dupa vanzarea apartamentului, practic atunci cand era alt proprietar, data la care aproape sigur executorul a distribuit suma incasata...

Daca e asa cum am inteles, nu are cum sa recupereze asociatia vreo datorie lasata de fostul proprietar ci va putea cere noului proprietar sa-si achite cotele de intretinere de la data de 1 decembrie 2013 avad in vedere ca s-a adjudecat in 11.12.2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica madara81 madara81 Care sunt etapele si termenele de contestare in cazul vanzarii la licitatie publica a unui imobil? (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)