avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatie publica
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatie publica

Care sunt etapele si termenele de contestare in cazul vanzarii la licitatie publica a unui imobil?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Potrivit prevederilor art. 849 C.proc. termenul pentru contestarea actul de adjudecare este de o luna de la data inscrierii adjudecarii in CF. Pentru contestarea actului se depune o contestatie la executare.


Art. 849: Contestaţia împotriva procesului-verbal de licitaţie
(1)Procesul-verbal de licitaţie care consemnează adjudecarea va fi notat în cartea funciară, la cererea de îndată a executorului, pe cheltuiala adjudecatarului.
(2)În termen de o lună de la data înscrierii adjudecării în cartea funciară, debitorul sau terţul dobânditor, creditorii urmăritori şi oricare altă persoană interesată potrivit menţiunilor din cartea funciară vor putea ataca procesul-verbal de licitaţie pe cale de contestaţie la executare.
(3)Contestaţia se notează în cartea funciară la cererea contestatorului, iar în lipsă, la cererea instanţei de executare.
(4)Instanţa de executare poate suspenda eliberarea sau, după caz, distribuirea sumelor rezultate din urmărirea silită a imobilului adjudecat.
(5)Dacă instanţa admite contestaţia, executorul judecătoresc va continua urmărirea de la actul desfiinţat şi va solicita din oficiu ca notarea prevăzută la alin. (1) să fie radiată.
(6)Sumele consemnate şi neeliberate sau, după caz, nedistribuite se vor restitui de îndată adjudecatarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament prin licitație executat de banaca dar sub sechestru judiciar Lorenacroitor Lorenacroitor Buna ziua, am achizitionat un apartament la licitatie publica care se afla sub sechestru judiciar . Ce trebuie sa fac sa il scot de sub acest sechestru? El a ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)