avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Achizitie apartament prin licitație executat de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Achizitie apartament prin licitație executat de banaca dar sub sechestru judiciar

Buna ziua, am achizitionat un apartament la licitatie publica care se afla sub sechestru judiciar . Ce trebuie sa fac sa il scot de sub acest sechestru? El a fost pus ipoteca la Unicredit si executat de catre acestia, intre timp debitorul a facut o frauda la stat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: bejvoiculescu , utilizator 22:10, 20 Mai 2017
Odata incheiata procedura de executare , asta insemnand achitarea integrala a pretului de licitatie si expirarea perioadei de contestatie ( 30 de zile ) imobilul va fi predat fara sarcini/datorii de catre executor iar dvs o sa puteti sa-l intabulati pe numele dvs .
dl @Iulix_73. Care este temeiul de drept pentru termenul mentionat in paranteza privind contestatia? Multumesc.
Conf. Art. 854 NCPC , Contestarea actului de adjudecare la aliniatul (1) avem " În termen de o lună de la data înscrierii provizorii în cartea funciară, debitorul sau terţul dobânditor, creditorii urmăritori şi orice altă persoană interesată, după menţiunile cărţilor funciare, vor putea ataca actul de adjudecare pe cale de contestaţie la executare. "
dl @Iulix_73, textul citat de dvs nu mai este de actualitate, in sensul ca de la prima republicare si pana acum, Codul de procedura a fost modificat de 19 ori, sens in care art. 854 nu avea cum sa scape neatins. Principalele modificari, pe langa numarul articolului si al alinEatului, se refera la faptul ca, acum nu este atacabil actul de adjudecare, ci procesul verbal de licitatie.
Dar ma rog, sa spunem ca nu asta este important (desi conteaza), insa ce este important in drept este termenul, adica 30 de zile nu este egal cu o luna, lucru care uneori face diferenta intre a castiga si a pierde procesul. Aici trebuie avut mare grija si manifestata rigurozitate, cu atat mai mult cu cat suntem pe un site cu profil juridic ar trebui putina grija. No offence!

Textul corect este cel din Articolul 849 - Contestaţia împotriva procesului-verbal de licitaţie
(2) În termen de o lună de la data înscrierii adjudecării în cartea funciară, debitorul sau terţul dobânditor, creditorii urmăritori şi oricare altă persoană interesată potrivit menţiunilor din cartea funciară vor putea ataca procesul-verbal de licitaţie pe cale de contestaţie la executare.
Am senzatia ca sunteti intr-o mare eroare ! Art. 849 din Noul Cod de Procedură Civilă face referire la " Nedepunerea preţului ; Reluarea licitaţiei ; Vânzarea la licitaţie publică ;Urmărirea imobiliară " !
- Procesul verbal de licitatie este parte integranta a actului de adjudecare dar de contestat se contesta actul de adjudecare ( eroare procedurala , greseli de redactare a PV-ului , etc ) !

Alte discuții în legătură

Licitatie publica madara81 madara81 Care sunt etapele si termenele de contestare in cazul vanzarii la licitatie publica a unui imobil? (vezi toată discuția)
Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita elenealina elenealina Buna seara, am adjudecat un apartament la licitatie publica in data de 1/04/2015, iar in data de 10 ,proprietarul a depus contestatie cerand anularea tuturor ... (vezi toată discuția)