avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Achizitie apartament prin licitație executat de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Achizitie apartament prin licitație executat de banaca dar sub sechestru judiciar

Buna ziua, am achizitionat un apartament la licitatie publica care se afla sub sechestru judiciar . Ce trebuie sa fac sa il scot de sub acest sechestru? El a fost pus ipoteca la Unicredit si executat de catre acestia, intre timp debitorul a facut o frauda la stat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: bejvoiculescu , utilizator 22:10, 20 Mai 2017
Ca eu sa fiu intr-o eroare, in aceasta discutie, sunt mici sanse, de fapt zero. Tot ce pot sa mai fac este sa va rog sa luati un Cod de procedura civila mai recent, de preferat dupa 2016, si sa va documentati. Daca doriti, desigur!
Cu scuzele de rigoare , aveti dreptate cu privire la incadrare (conform versiunii actualizate a NCPC-ului la data de 24/03/2017 este mentionata noua corectia si anume " Contestaţia împotriva procesului-verbal de licitaţie - Art. 849." ) .
Situatia dvs. este una foarte dificila - parchetele se opun radierii sechestrului penal si in unele cazuri au inceput urmarirea impotriva executorilor judecatoresti pentru abuz in serviciu.
Din pacate, practica judiciara nu este unitara si s-au format curente diferite la nivelul curtilor de apel din tara.
Varianta fericita pentru dvs. ar fi sa se fi solutionat procesul penal deja, iar sechestrul sa fi ramas inscris din inertie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie publica madara81 madara81 Care sunt etapele si termenele de contestare in cazul vanzarii la licitatie publica a unui imobil? (vezi toată discuția)
Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita elenealina elenealina Buna seara, am adjudecat un apartament la licitatie publica in data de 1/04/2015, iar in data de 10 ,proprietarul a depus contestatie cerand anularea tuturor ... (vezi toată discuția)