avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii de proprietari - cum putem afla datele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii de proprietari - cum putem afla datele proprietarilor de apartamente care nu locuiesc în ele

Sunt membru în Comitetul Executiv al unei Asociații de Proprietari din București.
Avem probleme cu două apartamente cu restanțe mari, dar nu putem să acționăm pentru recuperarea restanțelor, deoarece, proprietarii au decedat, apartamentele au fost moștenite de persoane îndreptățite, dar care nu locuiesc în aceste apartamente, pe care le-au închiriat.
Cum putem afla datele personale ale acestor proprietari?
Vă mulțumesc mult!
Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 21:17, 17 Noiembrie 2016
Luati datele de contact de la chiriasi - trebuie sa stie cui ii platesc chiria, nu? - ii sunati si apoi va duceti la dansii la usa cu cartea de imobil in brate si-i rugati sa va dea datele pentru a fi trecute in cartea de imobil explicandu-le ca sunt obligati prin lege sa faca acest lucru atata timp cat sunt proprietari in asociatia de proprietari.
Demersuri la Camera Notarilor pt a vedea daca s-a dezbatut succesiunea si intrarea in posesie a actului in sine (caci oricum va fi necesar in dovedirea calitatii procesuale pasive a celor actionati in judecata pt neplata cotelor).

Pt date de identitate actualizate va adresati la Serviciul de evidenta a persoanelor, insa vor furniza aceste date doar in situatia existentei pe rol a unui dosar si doar instantei de judecata.
@gerberga,

Cu tot respectul, dar recomandati intrarea intr-un cerc vicios : pe cine sa dea in judecata daca nu se cunosc datele persoanelor respective ?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Adriantot, moderator
Ambele sugestii postate mai sus pot fi incercate.
In mod firesc noii proprietari sunt obligati conform legii 230/2007 sa depuna la asociatie copia actului de proprietate deoarece s-au schimbat proprietarii.
Apoi oricine locuieste in apartament mai mult de 15 zile trebuie sa se declare la asociatie sa fie inregistrat in cartea de imobil. Daca nu proprieatrii si/sau chiriasii nu au procedat asa, conducerea asociatiei poate apela la politie. Noi facem impreuna cu politia, din cand in cand verificari in apartamentele cu chiriasi, ocazie cu care chiriasii sunt legitimati, prezinta contractul de inchiriere... Asa se pot depista in cazul dumneavoastra si numele proprieatrului care este stipulat in acele contracte de inchiriere.
Se mai pot solicita date si de la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara unde se poate institui privilegiu imobiliar.
Daca exista posibilitatea tehnica, comitetul executiv poate decide debransarea acelui apartament de la unele utilitati, situatie in care se vor adresa asociatiei atat chiriasii cat si proprietarii. Asa puteti afla cine sunt si-i puteti "stimula" sa-si achite debitele.
Nu e contradictie in ceea ce am specificat. De multe ori certificatul de mostenitor e vechi de 2,3,5 ani si judecatorul va dori date mai recente de identificare (fiind posibil sa isi schimbe domiciliul sau sa fie si decedati chiar si mostenitorii). Sper ca acum ati inteles raspunsul meu.

Alte discuții în legătură

Recuperare restante pandatao pandatao Buna ziua! Avem un locatar care nefiind membru a asociatiei de proprietari, refuza sa plateasca contributia la fondul de reparatii si fondul de ... (vezi toată discuția)
Restantier la intretinere fara acte pe proprietate SConstantin SConstantin Buna seara, Solicit ajutorul unei persoane care s-a mai confruntat cu asemenea situatii. Sunt locatarul unui bloc unde un apartament are o restanta de ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar UCH UCH Situatia este urmatoarea : un membru al unei asociatii de proprietari, dator la asociatie, a decedat. Apartamentul va fi impartit mostenitorilor : ... (vezi toată discuția)