avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii de proprietari - cum putem afla datele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii de proprietari - cum putem afla datele proprietarilor de apartamente care nu locuiesc în ele

Sunt membru în Comitetul Executiv al unei Asociații de Proprietari din București.
Avem probleme cu două apartamente cu restanțe mari, dar nu putem să acționăm pentru recuperarea restanțelor, deoarece, proprietarii au decedat, apartamentele au fost moștenite de persoane îndreptățite, dar care nu locuiesc în aceste apartamente, pe care le-au închiriat.
Cum putem afla datele personale ale acestor proprietari?
Vă mulțumesc mult!
Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 21:17, 17 Noiembrie 2016
Dar in situatia cand proprietarul a decedat succesibili (fiu) nu se grabesc sa faca succesiunea au locuit dupa deces in apartament pana au fost actionati in instanta au plecat apartamentul inregistreaza restante actiunea in pretentii zace de luni bune in judecatorie fara a se acorda un termen fiinca asociatia de proprietari nu poate preciza proprietarul, ce cai de atac sugerati?
Nu sunt cai de atac ci cai de continuare a procesului. Conducerea asociatiei sa prezinte instantei ceea ce solicita instanta. Sa precizeze cine a fost proprietar si daca este posibil sa precizeze cine sunt acum proprietari.
Puteţi să vă adresaţi la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, să vedeţi cine este proprietarul.Cineva plăteşte anual impozitul pe imobil.Ca să-l restrcţionaţi la utilităţi, nu prea aveţi cum, nu puteţi să patrundeţi în apartament fără acordul proprietarului. Dacă la curent electric şi gaze există posibilitatea debranşării, la utilităţile din apartament este mai greu.Cred, cred zic, cel mai bun ajutor îl puteţi primi de la Poliţie. Chiriaşul stie cui plăteşte chirie şi poliţistul îi poate spune că este părtaş la fraudă financiară, neavînd un contract de închiriere.Să vedeţi ce repede rezolvaţi. Dacă moştenitorii au acceptat moştenirea, sunt buni de plată. Nu plătesc, mergeţi în instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante pandatao pandatao Buna ziua! Avem un locatar care nefiind membru a asociatiei de proprietari, refuza sa plateasca contributia la fondul de reparatii si fondul de ... (vezi toată discuția)
Restantier la intretinere fara acte pe proprietate SConstantin SConstantin Buna seara, Solicit ajutorul unei persoane care s-a mai confruntat cu asemenea situatii. Sunt locatarul unui bloc unde un apartament are o restanta de ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar UCH UCH Situatia este urmatoarea : un membru al unei asociatii de proprietari, dator la asociatie, a decedat. Apartamentul va fi impartit mostenitorilor : ... (vezi toată discuția)