avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Privilegiu imobiliar asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Privilegiu imobiliar asociatie de proprietari

Buna seara!
Asociatia de proprietari doreste inscrierea privilegiului imobiliar in cartea funciara a restantierilor. Din pacate nu se cunoaste numarul de carte funciara si numarul cadastral. Din datele pe care le-am gasit pe internet, acesta s-ar putea afla contra unei taxe de 100 lei de la oficiul de cadastru, iar apoi extrasul informativ de carte funciara ar costa 20 lei. Exista alta metoda de a afla numarul cadastral si numarul cartii funciare? Este un cost destul de mare pentru cativa restantieri...Conform actului de proprietate pe care il detin se pare ca s-a atribuit un numar cadastral provizoriu, x/y, x fiind numarul cadastral al blocului si y numarul apartamentului. Banuiesc ca e valabil pentru toti, dar nu mi-e clar cum sa aflu numarul cartii funciare....Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
annutza0, utilizator
Cel mai recent răspuns: annutza0 , utilizator 10:24, 21 Octombrie 2011
nu exista un proces verbal de la constituirea asociatiei de proprietari in care sa se prevada numele fiecarui proprietar, cf-ul, cota indiviza comuna, etc..? trebuie sa existe.
daca nu, depuneti un cf de informare al imobilului, un cf colectiv care va contine referiri ale tuturor apartamentelor din imobilul respectiv.
In temeiul disp art 51 din L nr 230/2007 asociatia de proprietari detine privilegiu cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale,precum si asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora,pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari,privilegiu care se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei ,la cererea presedintelui asociatiei de proprietari
Asociatia a fost infiintata in 2000, in tabelul nominal sunt trecute doar cotele indivize si numele proprietarilor, 50% nici nu aveau CF, insa nici nu s-au ocupat de actualizarea datelor, respectiv numele proprietarilor. Pentru 2 restantieri cunosc numele, dar sunt inca 2 apartamente pentru care nu stiu cine e proprietar. In cererea catre judecatorie am vazut ca trebuie completat si numarul de carte funciara, nu detin acest numar pentru nici un apartament. O sa incerc ce mi-ati propus, CF de infomare colectiva, ar insemna un cost enorm daca as depune pt fiecare apartament in parte.
ynocentta a scris:

In temeiul disp art 51 din L nr 230/2007 asociatia de proprietari detine privilegiu cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale,precum si asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora,pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari,privilegiu care se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei ,la cererea presedintelui asociatiei de proprietari


Multumesc pentru raspuns, dar intrebarea mea era alta...cunosc legea 230/2007.
Inscrierea privilegiului imobiliar este insa in Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare, legea nr. 7/1996, republicata in 2006
Art. 48
(1) In cazul in care registratorul admite cererea, dispune intabularea sau inscrierea provizorie prin incheiere, daca inscrisul indeplineste urmatoarele conditii:
a) este incheiat cu respectarea formelor prescrise de lege;
b) indica numele partilor;
c) individualizeaza imobilul printr-un identificator unic;
d) este insotit de o traducere legalizata, daca actul nu este intocmit in limba romana;
e) este insotit, dupa caz, de o copie a extrasului de carte funciara pentru autentificare sau a certificatului de sarcini ce a stat la baza intocmirii actului.
(2) Incheierea va cuprinde determinarea dreptului sau a faptului, indicarea numarului cadastral al imobilului si al cartii funciare, precum si a partii cartii funciare in care urmeaza a se face inscrierea. De asemenea, se vor indica pozitiile ce au fost radiate si numele celui in favoarea sau impotriva caruia s-au facut inscrierile, indiferent de felul lor.
(3) In cazul in care identificarea cadastrala a imobilului nu este posibila, pe baza datelor existente, vor fi folosite documentatii cadastrale intocmite si receptionate conform prevederilor prezentei legi.

Intrebarea mea se refera la acel identificator unic, daca numarul cadastral este de ajuns sau am nevoie si de numarul cartii funciare. Multumesc!
eu cred ca si daca completati o cerere de cf. inform. si scrieti doar cadastralul, nu si cf-ul vi-l vor elibera.
Nu stiu de ce considerati cost enorm un cf de informare, fiindca e o singura cerere ...."CF de infomare colectiva, ar insemna un cost enorm daca as depune pt fiecare apartament in parte"?

cererea pt. cf de informare o aveti aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar doina62 doina62 Avem un membru al asociatiei de proprietari care are apartamentul ipotecat la banca si care nu plateste intretinerea .Intrucat apartamentul va fi scos la ... (vezi toată discuția)
Privilegiul imobiliar si registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei Laura Ciobeica Laura Ciobeica Buna ziua, In conditiile in care trebuie sa depun o cerere pentru inscrierea unui privilegiu imobiliar in favoarea asociatiei de proprietari si nu detin nr. ... (vezi toată discuția)
Înscrierea privilegiului imobiliar! ollyjunior ollyjunior Buna ziua, Sunt presedintele asociatiei de proprietari, am si eu doua intrebari. Poate gasesc si raspunsuri. Prima intrebare! Cine cauta oferte pentru orice ... (vezi toată discuția)