avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate RobertG24

Activitate RobertG24

ATENTIE la trecerea masinii pe I.I !!!

mbubu si eu sunt intr-o situatie similara cu a ta in sensul ca mi-am facut I.I recent si am vrut sa-mi trec masina pe firma ( motiv pentru care nu am trecut masina pe numele mamei pana acum ca sa reduc costurile cu asigurarea ).
In primul rand te costa cam 200 de ron sa faci contractul la notar.
Problema e ca nu poti deconta totul ca la un SRL, doar 50 % din bonurile de benzina cum s-a precizat si mai sus ( de restul nu stiu inca sa zic) dar riscul cel mai mare apare cand parcurgi distante mari ( concediu gen ) si nu sunt in interes de serviciu. Din cate am inteles se risca amenzi pe chestia asta. Trebuie sa precizez ca este o informatie noua primita de la alt comerciant, nu am apucat sa o verific cu contabilul dar consider ca problema necesita o cercetare mai amanuntita ca sa nu regretam dupa. Bafta
criliv a scris:

Buna ziua,
As dori sa-mi deschid un magazin alimentar, insa nu as vrea sa fac un srl.
Mentionez faptul ca as dori sa fac o intreprindere individuala sau un pfa, insa nu am studii de specialitate, doar liceu de mecanica auto.
Daca am nevoie neaaparat de aceste studii, unde as putea sa obtin un certificat de atestare.
Multumesc

Salut, pentru a deschide PFA sau II ai nevoie neaparat de diploma pe meseria respectiva, in cazul tau o diploma in domeniul alimentatiei. Pentru a deschide cofetarie-patiserie a trebuit sa fac un curs de trei luni pentru a lua certificatul de calificare profesionala, presupun ca mergea si de bucatar dar nu sunt sigur. Asta e cel mai important ca apoi e simplu sa faci cursul de igiena.

Problema acum e unde te duci sa faci cursurile si spun asta ca in buzau nu exista scoala pentru asa ceva si a trebuit sa merg la bucuresti. La registrul comertului iti spune doar ca ai nevoie de diploma, nu iti da si o scoala sau ceva si exista si situatia cand scoala din localitatea ta sa nu organizeze cursuri prea curand pana nu se inscriu nu stiu cati insi. vezi si tu, in cel mai rau caz rezolvi in alt oras, bafta
Din cate stiu exista si varianta de II platitor de TVA ; mai bine verificati toate variantele inainte sa luati decizia de a trece la SRL, acesta fiind mai complicata din punct de vedere contabil plus faptul ca nu mai poti sa iei bani din firma asa usor.