avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intreprindere individuala transformata in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intreprindere individuala transformata in SRL

Buna ziua,
In prezent detin o intreprindere individuala cu obiect de activitate taximetrie si as dori sa o transform in SRL. Ce procedura implica? Care ar fi taxele? Care sunt facilitatile cand ai SRL si esti platitor de tva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: RobertG24 , utilizator 17:11, 5 Ianuarie 2015
Primul pas e radierea intreprinderii individuale la registrul comertului si administratia financiara. Separat veti urma la registrul comertului inscrierea ca srl.
Din cate stiu exista si varianta de II platitor de TVA ; mai bine verificati toate variantele inainte sa luati decizia de a trece la SRL, acesta fiind mai complicata din punct de vedere contabil plus faptul ca nu mai poti sa iei bani din firma asa usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala octavian c. octavian c. vreau sa aflu ce implica o intreprindere individuala,ce acte sunt necesara,taxe si impozite aferente, rulaj maxim,platitor sa nu tva ,diferentele fata de ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala - cost infiintare, taxe si contributii de platit danielacarmen danielacarmen Imi spuneti va rog, in cazul unei persoane care are doreste sa infiinteze o intreprindere individuala, care sunt costurile deschiderii acestetia si care sunt ... (vezi toată discuția)
Declarare platitor de tva valentina370 valentina370 Buna ziua am infiintat acum o luna o Intreprindere individuala neplaitoare de TVA, pe care acum as vrea sa o transform in platitoare de TVA (deoarece am ca ... (vezi toată discuția)