avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale declarare platitor de TVA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

declarare platitor de TVA

Buna ziua
am infiintat acum o luna o Intreprindere individuala neplaitoare de TVA, pe care acum as vrea sa o transform in platitoare de TVA (deoarece am ca obiect de activitate comert si voi deschide un magazin alimentar si e cam dificil de inregistrat facturile de la furnizori)
am mers la Registrul Com din Alexandria, si mi s-a spus ca nu tine de ei

va rog ajutati-ma cu un sfat - unde sa merg si ce formular sa completez? , ca sa o transform in platitoare de TVA?#-o

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 16:28, 23 Septembrie 2010
Mergi la Administratia Financiara, de preferat sa ai la tine copie balanta verificare, copie cui, completezi la finante o cerere de luare-n evidenta ca platitor tva si cam atat.

Dupa cateva zile iti elibereaza un aviz cu care cred ca trebuie sa te duci la registrul comertului .... nu sunt sigura.

Dar cel mai bine mergi la administratie, ei te vor indruma cel mai bine sau poate se gaseste cineva mai informat decat mine in domeniu fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Spune-ti-mi va rog cum tb sa arate cererea prin care o firma doreste sa devina platitoare de tva? Si ce acte tb depuse? va multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Inregistrale la organul fiscal a punctului de lucru DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Dupa ce obtin incheierea judecatoreasca ce atesta mentiunea referitoare la deschiderea unul nou punct de lucru, si dupa ce obtin si certificatul ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura pentru radierea PFA-ului, atat cea de la Registrul Comertului cat si cea de la Finante. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)