avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INREGISTRALE LA organul fiscal a punctului de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INREGISTRALE LA organul fiscal a punctului de lucru

Buna ziua,

Dupa ce obtin incheierea judecatoreasca ce atesta mentiunea referitoare la deschiderea unul nou punct de lucru, si dupa ce obtin si certificatul constatator pentru activitatile pe care le declar ca desfasurandu-se la acest nou punct de lucru, trebuie sa merg sa depun un dosar si la administratie?

Am inteles ca ar trebui sa contina copie de pe actul constitutiv, de pe AGA/ Decizie, de pe incheierea judecatoreasca de la registru, de pe certificatul constatator, contractul de inchiriere sau de proprietate ce face dovada sediului....deci cam tot ce a fost necesar si pentru inregistrarea la Reg. Com.

Inteleg ca toate acestea ar fi trebuit facute in decurs de 30 de zile de la inregistrarea punctului la Reg Com si ca neinregistrarea la organul fiscal se sanctioneaza cu amenda intre 5000 si 10.000 lei sau 3000 si 5000 lei...in fine...nu stiu exact care din cele doua...? Este adevarat? Eu am infiintat punctul de lucru asta vara......si nu am mers in alta parte decat la Registru......

Iar pentru inchiderea unui punct de lucru? Trebuie sa merg tot eu la administratie sa declar inchiderea? Astfel incat sa nu mai fim obligati sa depunem acele declaratii de impozit pe venituri din salarii?
Poate ma luminati in acest aspect...pentru ca nu mi s-a raspuns concret pana acum.....si nici nu am legatura cu adminstratia financiara....declaratiile imi sunt straine...#-o
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: DAIANA_ , utilizator 20:11, 3 Februarie 2009
Informatiile dumneavoastra sunt exacte, atat la deschidere cat si radierea punctului de lucru este necesara inregistrarea acestuia la Adm. Fin. in termen de 30 zile. Solutia este sa inchideti la Reg. si sa-l deschideti din nou si cu noua mentiune mergeti la Adm. Fin. Atentie trebuie sa cumparati si Registrul Unic de Control pentru punctul de lucru.
Nu se mai face dubla inregistrare de foarte multa vreme. Inregistrarea fiscala se face tot la registrul comertului, prin depunerea anexei 1 la cererea de inregistrare (vectorul fiscal), disponibila aici: [ link extern ]

De la administratia financiara se ridica certificatul fiscal care atesta inregistrarea ca platitor de TVA (numai daca e cazul), in 30 de zile de la inmatriculare. Pentru acesta se depune o cerere speciala, copie CUI si copia CI deponent.
Este vorba de deschiderea unui punct de lucru.
Sediul secundar(punct de lucru) se declara la Administratia de Sector indiferent de numarul de angajati.Daca are peste 5 salariati pe sediu secundar se elibereaza inca un cod fiscal.
Iar procedura e aceeasi: inregistrarea se face prin registrul comertului, eliberarea CIF se face la admin. financiara.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Punct de lucru kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Daca am deschis punct de lucru si am 3 angajati, mai este nevoie sa il declar la Administratia Financiara? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contract de comodat Este interzis contractul de comodat intre persoana fizica (comodant) si persoana juridica (comodatar) ? Pentru deschidere punct de lucru trebuie inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Punct lucru anamariacelik anamariacelik buna ziua am o problema ! o firma inregistrata in judetul botosani deschide punt de lucru in judetul cluj. ce documente prezinta la admistratia cluj?ce acte ... (vezi toată discuția)