buna ziua
am o problema ! o firma inregistrata in judetul botosani deschide punt de lucru in judetul cluj.
ce documente prezinta la admistratia cluj?ce acte prezinta la admistratia teritoriala Botosani?
mentionez ca doreste sa aiba circa 20/25 angajati care vor desfasura activitatea la puntul deschisin cluj.
multumesc
La adm. Cluj (presupunem ca e vb despre Cluj-Napoca)depune actele societatii(CUI,statut,act spatiu,etc).La adm. jud. Botosani,(Botosani de ex.) depune toate actele contabile in care se regasesc si operatiunile contabile ale punctului din Cluj(bilant,balanta,cont profit-pierder).Asta doar in cazul punctului de lucru,cum ati mentionat
Deschiderea unui punct de lucru (sau a mai multora) dupa etapa infiintarii firmei se realizeaza prin introducerea si inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului - ceea ce mai este cunoscut sub numele de “mentiuni”, sau sub numele de “acte aditionale”.
Pentru mentiunile privind inregistrarea si autorizarea de puncte de lucru aveti nevoie de urmatoarele documente:
- Copie dupa contractul de spatiu - pentru locatia in care se va afla punctul de lucru (cu datele de identificare ale proprietarilor)
- In situatia in care veti inchiria un imobil, de la o persoana fizica, pentru punctul de lucru, este necesar Contractul de Inchiriere vizat de Administratia Finantelor Publice. Daca veti inchiria de la o persoana juridica, vom avea nevoie si de o copie a titlului de proprietate sau de administrare a respectivului imobil
- Dosarul se va completa cu Hotararea Adunarii Generale, Act Aditional/Decizie Asociat Unic, Delegatie (redactate de catre noi), Contractul de Comodat - daca este cazul (redactat de catre noi),
- Adeverinta Acord Asociatie de Propietari pentru spatiul in care doriti sa deschideti punctul de lucru - daca este cazul
Este nevoie de prezenta asociatului/asociatilor, a stampilei societatii si de copii ale tuturor actelor societatii comerciale.
Dupa deschiderea punctului de lucru (adica dupa ce au fost eliberate documentele referitoare la acest lucru de catre Registrul Comertului), punctul de lucru trebuie declarat la Administratia Financiara in raza careia va aflati cu sediul social al societatii. Aceasta se va face in termen de 30 de zile. Daca punctul de lucru are mai mult de 5 angajati, este vorba de un sediu secundar ce va trebui declarat si la administratia financiara in raza careia se afla sediul social al societatii si la administratia financiara in raza careia se afla sediul secundar (adica punctul de lucru).
La Administratia financiara Botosani, veti depune o declaratie de mentiuni pentru deschiderea punctului de lucru, impreuna cu actele eliberate in acest scop de Registrul comertului, in copie.
Daca in momentul de fata nu aveti salariati( deoarece ati spus ca urmeaza sa angajati) veti depune o declaratie pe propria raspundere ca nu aveti.
In momentul in care veti face angajarile, la Botosani o sa trebuiasca sa depuneti o declaratie de mentiuni 010 cu data angajarii, pentru a putea fi luat in evidenta in vectorul fiscal, ca platitor de contributii aferente salariilor, iar la Cluj, daca veti avea mai mult de 5 salariati, va trebui sa depuneti o declaratie de mentiuni in acest scop, in baza careia veti fi luat in evidenta, vi se va atribui un cod de evidenta fiscala, in baza caruia, atat declaratia pentru impozitul aferent veniturilor din salarii cat si plata acestuia se face la Cluj. La Botosani veti plati doar celelalte contributii.
Buna ziua,
Imi puteti spune daca termenul de 30 zile curge din momentul semnarii unui contract de inchiriere (in baza caruia s-a declarat punctul de lucru) de exemplu 01 iulie sau data eliberarii certificatului de inregistrare mentiuni de ONRC?
Multumesc
Declarare punct de lucru
obee
Buna. Fiind o asociatie in domeniu social, avem diferite sedii secundare unde ne desfasuram activitatea. Aceste sedii se considera a fi puncte de lucru? Daca ... (vezi toată discuția)