Mentiunea cu privire la infiintarea punctului de lucru (chiar daca este in alt judet) se depune la Registrul Comerţului de la sediul social al societatii.
Actele care se anexează cererii de inregistrare sunt:
1. Decizia asociatului unic / Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor cu obiect infiinţarea puncului de lucru – se precizeaza adresa exacta si activitatile ce urmeaza a se desfasura la punctul de lucru,
2. Opţional – Act aditional la actul constitutiv (se poate efectua mentiunea si doar in baza Deciziei asociatului sau AGA) privind infiintarea punctului de lucru – se precizeaza adresa exacta si activitatile ce urmeaza a se desfasura la punctul de lucru,
3. Dovada detinerii spaţiului in care va funcţiona punctul de lucru – contract de inchiriere, contract de comodat, contract de asociere in participatiune, contract de vanzare-cumparare etc. Daca punctul de lucru se deschide intr-un imobil cu destinaţia de locuinta – bloc, vilă – se anexeaza si acordul Asociatiei de Proprietari si/sau al vecinilor directi.
În cazul în care punctul de lucru înfiinţat este în alt judeţ faţă de sediul social al societăţii şi la punctul de lucru respectiv numărul angajaţiilor este mai mare sau egal cu cinci, declararea punctului de lucru se face prin completarea formularului 060 „Declaraţie de înregistrare fiscală/ declaraţie de menţiuni pentru sediile secundare“. Pentru punctul de lucru respectiv se obţine un cod unic de înregistrare fiscală pe care se va declara şi vira impozitul pe veniturile din salarii pentru salariaţii înregistraţi pe acel punct de lucru.
www.avocatnet.ro/content/for...