avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deschidere punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deschidere punct de lucru

Buna seara,
vreau sa-mi deschid un punct de lucru in alta localitate si in alt judet fata de sediu social.unde se depune actele,la registrul comertului unde am sediul social sau unde vreau sa-mi deschid punctul de lucru?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:09, 10 Aprilie 2013
Inregistrarea unui punct de lucru se efectueaza la Registrul comertului unde este sediul social al firmei, iar la Administratia financiara se declara la administratia teritoriala unde se afla punctul de lucru.
Mentiunea cu privire la infiintarea punctului de lucru (chiar daca este in alt judet) se depune la Registrul Comerţului de la sediul social al societatii.

Actele care se anexează cererii de inregistrare sunt:
1. Decizia asociatului unic / Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor cu obiect infiinţarea puncului de lucru – se precizeaza adresa exacta si activitatile ce urmeaza a se desfasura la punctul de lucru,
2. Opţional – Act aditional la actul constitutiv (se poate efectua mentiunea si doar in baza Deciziei asociatului sau AGA) privind infiintarea punctului de lucru – se precizeaza adresa exacta si activitatile ce urmeaza a se desfasura la punctul de lucru,
3. Dovada detinerii spaţiului in care va funcţiona punctul de lucru – contract de inchiriere, contract de comodat, contract de asociere in participatiune, contract de vanzare-cumparare etc. Daca punctul de lucru se deschide intr-un imobil cu destinaţia de locuinta – bloc, vilă – se anexeaza si acordul Asociatiei de Proprietari si/sau al vecinilor directi.

În cazul în care punctul de lucru înfiinţat este în alt judeţ faţă de sediul social al societăţii şi la punctul de lucru respectiv numărul angajaţiilor este mai mare sau egal cu cinci, declararea punctului de lucru se face prin completarea formularului 060 „Declaraţie de înregistrare fiscală/ declaraţie de menţiuni pentru sediile secundare“. Pentru punctul de lucru respectiv se obţine un cod unic de înregistrare fiscală pe care se va declara şi vira impozitul pe veniturile din salarii pentru salariaţii înregistraţi pe acel punct de lucru.

www.avocatnet.ro/content/for...
unde se va depune declaratia 060 o sa fie mai mult de 5 angajatii la anaf unde e sediu social sau la anaf unde e punct de lucru? Ce alte declaratii sau acte trebuie depuse atat la anaf unde e sediul cat si unde e punctul de lucru.
Ce altceva mai trebuie facut ce alte autorizatii firma se va ocupa cu productia de mobila
In cazul in care la punctul de lucru sunt mai mult de 5 angajaţi, acesta se va înregistra la organul fiscal în a cărei rază teritorială se află.
Formularul 060 se va depune la organul fiscal în a cărei rază teritorială se află punctul de lucru, însă din proprie experienţă vă spun că înfiinţarea punctului de lucru trebuie declarată, înainte de a depune formularul 060, la organul fiscal unde societatea îşi are sediul social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare punct de lucru corinachivu corinachivu Va rog mult sa ma ajutati, cu textul de lege, potrivit caruia punctul de lucru cu minim 5 salariati, aflat in alt judet decat sediu social al firmei, trebuie ... (vezi toată discuția)
Sediul secundar- declararea punctului de lucru fifi53 fifi53 infiintarea unui sediu secundar care nu are obligatii fiscale ( fara angajati) trebuie anuntat la administratia fiscala teritoriala ,? cu declaratia 060 ? (vezi toată discuția)
Autorizatii deschidere punct de lucru ionutt ionutt Buna dimineata! Pentru deschidere punct de lucru SRL in alt judet cu destinatia de birouri, ce autorizatii sunt necesare? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)