Orice nou punct de lucru in alt judet va fi infiintat printr-un dosar de mentiuni depus la Registrul Comertului din judetul in care firma are sediul social.
Autorizatiile de functionare se obtin pe plan local, daca este cazul (cu exceptia situatiilor in care autorizatile se obtin automat in baza declaratiei pe proprie raspundere).
Dosarul va cuprinde:
1. Decizia asociatului unic / Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor cu obiect infiinţarea puncului de lucru – se precizeaza adresa exacta si activitatile ce urmeaza a se desfasura la punctul de lucru, sau Act aditional la actul constitutiv (se poate efectua mentiunea si doar in baza Deciziei asociatului unic/AGA) privind infiintarea punctului de lucru – se precizeaza adresa exacta si activitatile ce urmeaza a se desfasura la punctul de lucru.
2. Dovada detinerii spaţiului in care va funcţiona punctul de lucru – contract de inchiriere, contract de comodat, contract de asociere in participatiune, contract de vanzare-cumparare etc. Daca punctul de lucru se deschide intr-un imobil cu destinaţia de locuinta – bloc, vilă – se anexeaza si acordul Asociatiei de Proprietari si/sau al vecinilor directi.
Apoi, pentru finante, daca la punctul de lucru respectiv numărul angajaţiilor este mai mare sau egal cu cinci, declararea punctului de lucru se face prin completarea formularului 060 „Declaraţie de înregistrare fiscală/ declaraţie de menţiuni pentru sediile secundare“. Pentru punctul de lucru respectiv se obţine un cod unic de înregistrare fiscală pe care se va declara şi vira impozitul pe veniturile din salarii pentru salariaţii înregistraţi pe acel punct de lucru.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Nu am gasit in legislatie un raspuns clar la problema mea. Am infiintat un SRL (activitate-comert) cu sediul social in localitatea X si avand nevoie de un depozit in localitatea Y am incheiat un contract de comodat cu o alta societate pentru utilizarea depozitului acesteia (respectiva societate are acelasi domeniu de activitate). Societatea care imi da in folosinta depozitul detine toate autorizatiile necesare (autorizatia de mediu ma intereseaza in mod special). Intrebare: atata timp cat depozitul are autorizatiile necesare domeniului de activitate, trebuie sa solicit si eu o alta autorizatie de mediu pe numele firmei mele? Multumesc.
In principal, prin autorizatia de mediu se "autorizeaza" spatial si nu societatea.
In cazul incare Dvs. nu ati adus niciun fel de modificari spatiului inchiriat, nu va trebui sa obtineti o autorizatie suplimentara.
Pentru o mai mare siguranta, puteti include in contractul de inchiriere declaratia proprietarului cu privire la punerea la dispozitie a autorizatiilor necesare spatiului de depozitare.