avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procedura de infiintare punct de lucru a unui SRL cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procedura de infiintare punct de lucru a unui SRL cu sediul in strainatate

Am rugamintea daca poate cineva sa imi lamureasca urmatoarea problema: o companie cu sediul social in strainatate are infiintata o sucursala in Bucuresti si doreste deschiderea unor puncte de lucru in alte judete.
Punctele de lucru vor trebui declarate ca fiind ale sucursalei deschise pe teritoriul Romaniei sau ale firmei mama cu sediul in strainatate? Care sunt actele necesare pentru declararea punctelor de lucru?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:28, 3 Noiembrie 2011
Prin sediu secundar se intelege o sucursala, agentie, reprezentanta sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica.
Sucursalele, fiind dezmembraminte fara personalitate juridica ale societatilor comerciale, se inregistreaza, inainte de inceperea activitatii lor, in Registrul Comertului din judetul in care vor functiona.
Celelalte sedii secundare - agentii, puncte de lucru sau alte asemenea sedii se mentioneaza in registrul comertului de la sediul principal. (sediul din strainatate).

Pentru mentiunile privind inregistrarea si autorizarea de puncte de lucru aveti nevoie de urmatoarele documente:
Copie dupa contractul de spatiu - pentru locatia in care se va afla punctul de lucru (cu datele de identificare ale proprietarilor)
In situatia in care veti inchiria un imobil, de la o persoana fizica, pentru punctul de lucru, este necesar Contractul de Inchiriere vizat de Administratia Finantelor Publice.
Daca veti inchiria de la o persoana juridica, veti avea nevoie si de o copie a titlului de proprietate sau de administrare a respectivului imobil
Hotararea Adunarii Generale, Act Aditional/Decizie Asociat Unic,
Contractul de Comodat - daca este cazul
Adeverinta Acord Asociatie de Propietari pentru spatiul in care doriti sa deschideti punctul de lucru - daca este cazul
Este nevoie de prezenta asociatului/asociatilor, a stampilei societatii si de copii ale tuturor actelor societatii comerciale.

Dupa deschiderea punctului de lucru (adica dupa ce au fost eliberate documentele referitoare la acest lucru de catre Registrul Comertului), punctul de lucru trebuie declarat la Administratia Financiara in raza careia va aflati cu sediul social al societatii.
Aceasta se va face in termen de 30 de zile.
Daca punctul de lucru are mai mult de 5 angajati, este vorba de un sediu secundar ce va trebui declarat si la administratia financiara in raza careia se afla sediul social al societatii si la administratia financiara in raza careia se afla sediul secundar (adica punctul de lucru).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare punct de lucru obee obee Buna. Fiind o asociatie in domeniu social, avem diferite sedii secundare unde ne desfasuram activitatea. Aceste sedii se considera a fi puncte de lucru? Daca ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru anairam_unid anairam_unid Buna seara , Am o firma care are doar sediu social fara punct de lucru ,acum si-a inchiriat spatiu si nu stiu ce trebuie sa fac ca sa declar acest punct de ... (vezi toată discuția)
Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)