avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de comodat

Este interzis contractul de comodat intre persoana fizica (comodant) si persoana juridica (comodatar) ? Pentru deschidere punct de lucru trebuie inregistrat la Registrul Comertului acest contract? Trebuie inregistrat si la finante?

Cel mai recent răspuns: dorufr , utilizator 07:44, 28 Iulie 2005
1. Nu
2. Da
3. Nu
Intr-adevar, se poate face contract de comodat intre persoana fizica si persoana juridica. Teoretic nu trebuie incheiat la notar, insa daca te duci la un notar (cum mi s-a intamplat), acesta iti va spune ca fiind intre persoana fizica si persoana juridica, trebuie forma autentica. Daca era doar intre persoane juridice sau doar intre persoaene fizice, nu trebuia forma autentica. In privinta asta mai intreaba.

Pentru deschidere unui punct de lucru mai intai trebuie sa te duci la administartia financiara (cu contractul de comodat de care vorbeam mai sus sau cu contract de inchiriere, in functie de ce tip de contract inchei cu proprietarul) si cu declaratia de acolo te duci la registrul comertului.
Nu este necesara forma autentica la Registrul comertului .
Eu stiu ca fiind esentialmente gratuit nu trebuie sa mergi cu el la Administratia financiara.
1. Nu este interzis contractul de comodat intre persoana fizica (comodant) si persoana juridica (comodatar), mai mult, nu este necesara forma autentica. Sigur.
2. Pentru deschidere punct de lucru trebuie depusa la Registrul Comertului cererea de inregistrare impreuna cu restul de acte.
3. NU trebuie inregistrat si la finante.

Raspunsul aterior este total eronat.

Av. Dinu - dinu_danut@yahoo.com
rectific
Ma refeream la raspunsul dat de anonim.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat - parti rusramona rusramona Cum trebuie sa trec intr-un contract de comodat partea care detine spatiul in baza unui contract de inchiriere ( chirias-locatar) si vrea sa cedeze cu titlu ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu informatiile necesare si pasii de urmat pentru schimbarea sediului social al unui SRL.Momentan am contract de asistenta ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat taie taie Buna ziua, Am o nelamurire: o persoana fizica detine un spatiu, proprietatea sa ,pentru activitate comerciala.Aceasta persoana are o societate comerciala si ... (vezi toată discuția)