Am o nelămurire referitor la aplicarea cotei de impozitare de 3% pentru vanzarea de terenrui peste pragul de 450.000 lei.
Mai precis, legea spune că tranzacțiile vor fi scutite de impozit dacă se încadrează în plafonul de 450.000 de lei, iar peste această sumă se va aplica o cotă unică de impozitare de 3%.
Întrebarea este dacă este 450.000 lei/teren? Adica dacă eu într-un an vând 10 terenuri cu 90.000 euro, plătesc 3% sau nu?
In urma cu doi ani am imprumutat o suma de bani cuiva care trebuia sa ii returneze in luna urmatoare. Evident ca nu i-am primit inapoi decat o parte dupa 4 luni iar de atunci n-am reusit sa mai primesc niciun leu.
Pot dovedi imprumutul intrucat s-a facut prin transfer bancar cu detaliile imprumut. Acuma as vrea sa deschid proces impotriva acelei persoane pentru recuperarea restului de bani intrucat dupa cum am inteles, dupa 3 ani fapta s-a prescris.
Am incercat sa-i trimit o scrisoare cu confirmare de primire ca ii mai dau termen o luna si il dau in judecata insa nu a primit scrisoarea, s-a intors inapoi pentru ca nu era nimeni la adresa.
El este in alt judet si nici nu am o copie dupa cartea de identitate sa il dau in judecata sau sa stiu unde sa ii trimit somari de returnare a banilor. La telefon nu mai raspunde.
Din cate am inteles exista o legislatie in vigoare in aceste cazuri si am aflat de la o persoana ca oricum trebuie ei sa-si dea acordul pentru informatiile care le postez. Eu vreau sa stiu cum este prevazut in lege ...
Doresc sa fac un website in care sa pun mai multe informatii din orasul meu de ex: scoli, biblioteca, restaurante, medici, etc. As dori sa intreb cum este legal sa procedez ? Trebuie sa merg la fiecare sa le cer acceptul sa le public informatia? Sau pot sa mentionez sursa de unde am informatiile ?
Mentionez ca eu voi afisa doar numele, adresa, nr de tel si unde gasesc, orarul, informatii care se pot gasi si in cartea de telefoane, sau la punctul de lucru al institutiilor/firmelor.