avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces recuperare bani imprumutati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces recuperare bani imprumutati

Buna ziua,

In urma cu doi ani am imprumutat o suma de bani cuiva care trebuia sa ii returneze in luna urmatoare. Evident ca nu i-am primit inapoi decat o parte dupa 4 luni iar de atunci n-am reusit sa mai primesc niciun leu.

Pot dovedi imprumutul intrucat s-a facut prin transfer bancar cu detaliile imprumut. Acuma as vrea sa deschid proces impotriva acelei persoane pentru recuperarea restului de bani intrucat dupa cum am inteles, dupa 3 ani fapta s-a prescris.

Am incercat sa-i trimit o scrisoare cu confirmare de primire ca ii mai dau termen o luna si il dau in judecata insa nu a primit scrisoarea, s-a intors inapoi pentru ca nu era nimeni la adresa.

El este in alt judet si nici nu am o copie dupa cartea de identitate sa il dau in judecata sau sa stiu unde sa ii trimit somari de returnare a banilor. La telefon nu mai raspunde.

Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Avocat Iasi Paun Geogiana , Avocat 11:30, 12 Ianuarie 2016
Contractul de imprumut trebuie incheiat in forma sub semnatura privada cu darea de data certa, sau inscris autentic la notar. faptul ca ati virat banii in cod cu notarea la detalii: imprumut nu este un inscris... din pacate nu stiu ce sanse mai aveti sa castigati in instanta.
Puteti incerca numai ca actiunea se timbreaza la valoarea pe care o cereti...
Nu aveti o data de scadenta a restituirii imprumutului.... intelegerea a fost numai verbala... nu aveti in mod legal ce sa faceti.... notificati-l si prin executor judecatoresc poate se sperie si plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani... adystre adystre Buna seara, In urma cu aproape 3 luni,am imprumutat cuiva suma de 550 ron.Din pacate,persoana respectiva nu mi i-a dat inca(presupun ca nu ii are),eu doresc ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut fara contract, prin virament unei persoane din ue carlito carlito Am acordat un imprumut de 9000 EUR, fara contract, unei persoane (ruda) din UE, cu dubla cetatenie (statul din UE si romana) si cu domiciliul in strainatate. ... (vezi toată discuția)
Problemă serioasă leasing auto: am fost executat silit din cauza unui prieten. ce pot face în această situație? Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, am avut o masina in lieseng operational care la un momentdat cat am fost plecat din tara am imprumutato cuiva pt ca statea degeaba iar el mi a dat o ... (vezi toată discuția)