avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Problemă serioasă leasing auto: am fost executat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Problemă serioasă leasing auto: am fost executat silit din cauza unui prieten. Ce pot face în această situație?

Buna ziua, am avut o masina in lieseng operational care la un momentdat cat am fost plecat din tara am imprumutato cuiva pt ca statea degeaba iar el mi a dat o suma de bani tot sub forma de imprumut. M am intors in tara au mai trecut vreo 3-4 luni iar persoana careia i am imprumutat masina a zis ca ia dat dauna totala dar eu imi vreau masina si sa i dau suma de bani inapoi care mi a imprumutato. In urma disparitiei masinii firma de lieseng ori casco nu stiu sigur mi au facut oprire din salariu lunar cate 600ron. Ce pot face in aceasta situatie? Sa l reclam penal pe el la politie ? Si raman cu oprirea de salariu? Va multumesc si sper sa primesc niste sfaturi utile
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionuttt93 , utilizator 11:30, 17 Aprilie 2018
Pentru ce anume sa-l reclamati la politie? Din ce povestiti este un litigiu civil, doua contracte de imprumut. Rezolvarea problemei este de competenta instantelor civile, insa daca nu aveti inscrisuri doveditoare pentru contractele de imprumut chestiunea se complica. Adica o treaba pornita prost, se sfarseste prost. Solutie minune nu exista, insa puteti incerca sa-l dati in judecata.
Pai daca eu imi vreau masina inapoi de la el si eu nu o primesc nu e caz penal?
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Masina sau epava acesteia? Parca ati scris ca masina nu mai exista (fiind dauna totala). In plus, inca nu ne-ati spus ce anume scrie in contractul de imprumut.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2018
trandafir2, moderator
Nu stiu exact unde este masina deoarece am fost in arest preventiv , este doar varianta lui asta nu stiu daca este adevarat sau e o minciuna inventata de el. Nu am facut absut nici un contract sau vreo hartie intre mine si el, practic totul a fost bazat pe incredere, iar in actele masinii si in prezent tot eu sunt locatarul.


Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Puteti sa incercati o plangere penala la politie (daca stiti cum il chema si unde locuieste cel imprumutat), trebuie sa v-o primeasca si sa dea o solutie, insa parerea mea este ca o sa va trimita la instanta civila, asa incat va trebui sa deschideti o actiune civila, singur sau cu ajutorul unui avocat.

Alte discuții în legătură

Masina imprumutata mihai133 mihai133 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)
2 probleme pe care le intimpin OVIFRO OVIFRO 1.cum pot afla daca stiu numele si prenumele si CNP unei persoane unde lucreaza(la ce firma e angajata) 2.daca am dat bani imprumut unei persoane si nu am ... (vezi toată discuția)
Revendicare masina ursacheurse ursacheurse buna ziua, pot revendica masina mea de la un prieten? i-am imprumutat-o fara sa facem vreun contract, sau act semnat si acum nu mai mi-o restituie la cerintele ... (vezi toată discuția)