Doresc sa fac un website in care sa pun mai multe informatii din orasul meu de ex: scoli, biblioteca, restaurante, medici, etc. As dori sa intreb cum este legal sa procedez ? Trebuie sa merg la fiecare sa le cer acceptul sa le public informatia? Sau pot sa mentionez sursa de unde am informatiile ?
Mentionez ca eu voi afisa doar numele, adresa, nr de tel si unde gasesc, orarul, informatii care se pot gasi si in cartea de telefoane, sau la punctul de lucru al institutiilor/firmelor.
Folositi doar informatii publice si atunci n-ar trebui sa intampinati vreo problema.
De asemenea, incercati sa nu faceti anti-reclama (adica restaurantul X e praf, scoala Y are profesori slabi, etc).
Din cate am inteles exista o legislatie in vigoare in aceste cazuri si am aflat de la o persoana ca oricum trebuie ei sa-si dea acordul pentru informatiile care le postez. Eu vreau sa stiu cum este prevazut in lege ...
Daca informatia este publica, nu mai este necesar vreun acord. Cel mult veti specifica sursa infomratiei, daca este alta decat chiar institutia respectiva.