avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Legislatie protectia informatiei
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Legislatie protectia informatiei

Buna ziua,

Doresc sa fac un website in care sa pun mai multe informatii din orasul meu de ex: scoli, biblioteca, restaurante, medici, etc. As dori sa intreb cum este legal sa procedez ? Trebuie sa merg la fiecare sa le cer acceptul sa le public informatia? Sau pot sa mentionez sursa de unde am informatiile ?

Mentionez ca eu voi afisa doar numele, adresa, nr de tel si unde gasesc, orarul, informatii care se pot gasi si in cartea de telefoane, sau la punctul de lucru al institutiilor/firmelor.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:50, 29 Iulie 2011
Folositi doar informatii publice si atunci n-ar trebui sa intampinati vreo problema.
De asemenea, incercati sa nu faceti anti-reclama (adica restaurantul X e praf, scoala Y are profesori slabi, etc).
Din cate am inteles exista o legislatie in vigoare in aceste cazuri si am aflat de la o persoana ca oricum trebuie ei sa-si dea acordul pentru informatiile care le postez. Eu vreau sa stiu cum este prevazut in lege ...
Daca informatia este publica, nu mai este necesar vreun acord. Cel mult veti specifica sursa infomratiei, daca este alta decat chiar institutia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile elevului - exista sau nu ? draq4ever draq4ever Buna .Am tot cautat pe internet ,despre drepturile elevului insa nu am gasit nimic concret. Daca exista vreo lista cu drepturile elevului publicata pe internet ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor date tehnice, descrieri produse. cabron cabron Buna ziua, sunt administratorul unui site(blog) care prezinta produse din magazinele online dar si alte articole legate de resturante si alte genuri de locatii ... (vezi toată discuția)
Discriminarea tinerilor la locul de munca? arhontele arhontele Personalul didactic din invatamant cu mai putina vechime \"beneficiaza\" de : -ore de predare plasate spre sfarsitul programului - mai multe ore de predare ... (vezi toată discuția)