avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate marius0023

Activitate marius0023

Chiar nu imi poate nimeni rasp daca se solicita Certificat atestare fiscala la un control ulterior inchiderii PFA? sau cand imi e necesar acest document ?
In iulie am radiat un PFA la Registrul Comertului, apoi cu cu rezolutia de radiere am mers la sediul Finante Publ de care apartin,acolo m-au pus doar sa completez Declaratia 220 si atat.De la alte cunostiinte care au detinut PFA(si de la functionari publ din alt sediu finante) stiu ca trebuia sa completez o cerere de solicitare control si sa cer sa-mi elibereze acest Certificat de atestare fiscala..etc In caz ca nu am Certif de atest fiscala pot avea probleme la un control,imi e solicitat?oricum si aici am o problema pt ca apar cu datorie la fondul de pensii pt ca sistemul a generat acei 232 lei lunar si abia la anul cu Declaratia 200(va fi pe zero)anulez datoria.Oficial pe site-ul ANAF el apare in sistem deja radiat. -Multumesc.
Răspuns la discuția Exista prima de 500 lei pt PFA?
In dimineata aceasta am sunat si la cele doua institutii-CCIA si POSDRU- aceeasi formulare:nu stim nimic de acest proiect!
Chiar nu stie nimeni nimic?!
De luni bune la radio(Romania Actualit) se tot difuzeaza un promo:"Vino la Registrul Com.si fa dovada ca esti Persoana Fiz Autoriz. si beneficiezi de cursuri gratuite de antreprenoriat si o PRIMA de 500 de lei.....prin progranul 2007-2013 de dezvoltare resurslor umane..."Este destul de scurt si clar.Cei de la Reg Comertului nu stiu nimic de ea.In ultima luna am cautat aceasta informatie la extrem de multe institutii si am primit acelasi raspuns.NIMENI NU a auzit de prima din acel promo de 500 lei.Am sunat la FPIMM(Federatia Patronala a Intreprind. Mici si Mijl din Arges),ONRC,AOA,pana si la Min Dezv si cel al Muncii...Se pare ca,fie nu exista acea prima,fie nu doresc cei ce ar treb sa-mi ofere info.
Stie cineva exact mai multe detalii?Va multumesc!
La care asociatie va referiti dvs pt ca eu in ultima luna am cautat aceasta informatie la extrem de multe institutii si am primit acelasi raspuns.NIMENI NU a auzit de prima din acel promo de 500 lei.Am sunat la FPIMM(Federatia Patronala a Intreprind. Mici si Mijl din Arges),ONRC,AOA,pana si la Min dezv si cel al muncii...Se pare ca fie nu exista acea prima fie nu doresc cei ce ar treb sa-mi ofere info.
Stie cineva exact mai multe detalii.Va multumesc!
Nu stiu daca am les cel mai potrivit loc unde sa intreb insa la Registrul Comert. si pe net nu am obtinut nicio informatie.De luni bune la radio(parcaRomania Actualit) se tot difuzeaza un promo:"Vino la Registrul Com.si fa dovada ca esti Persoana Fiz Autoriz. si beneficiezi de cursuri gratuite de antreprenoriat si o PRIMA de 500 de lei.....prin progranul 2007-2013 de dezvoltare resurslor umane..."(nu mai stiu exact tot enuntul)Este destul de scurt si clar anuntul, insa nimeni nu stie de asa ceva?
Puteti sa ma ajutati cu inf. suplimentare?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Modalitate calcul CAS
Iti spun sigur , sigur ca nu am beneficiat de nicio forma de venit in per apr- nov 2010(contract civil de prestari servicii etc) tocmai de aceea nu inteleg de ce mi-au spus la CASS ca treb sa platesc contributia pt tot anul,
Asadar cum prevede legea?
Răspuns la discuția Modalitate calcul CAS
Eu credeam k cei ce dau solutii pe acest site cunosc exact prevederile legii.Acum dupa exprimarea " tot ce se poate sa te puna sa acoperi perioadele in care.." u stiu ce sa mai inteleg:)) Am scris mai sus ca in 2010 primele 3 luni am beneficiat de somaj.iar pana in decemb.nu am fost asigurat
Asadar pt a treia oara,cred,va intreb ESTE NORMAL SA MA PUNA SA PLATESC INTREG ANUL 2010 contributia la CASS?
Răspuns la discuția Modalitate calcul CAS
Ma refer strict la contributie de SANATATE! CRED ca am fost destul de explicit.La ce cazuri va referiti, ce sa platesc din urma tot anul 2010 daca eu nu aveam PFA???(repet e infiintat in decemb. 2010).Se poate sa imi ofere cineva un raspuns clar ?
In decembrie 2010 am infiintat un PFA,iar in momentul cand am mers la CAS sa ma interesez ce si cum treb sa platesc mi-au comunicat in mai multe randuri ca e obligatoriu sa platesc pt intreg anul 2010,legea prevanzand ca daca s-au realiz venit pe anul acela voi plati pt intreg anul- e adevarat o suma mai mica pt 3 luni in care am avut somaj.
Este normal sa platesc tot2010???mie imi pare ABERANT! Acesta fiind si motivul pt care nu am platit nimic pana acum. Multumesc anticipat.