avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Activitate alexdnc

Activitate alexdnc

Buna ziua,

Am incheiat acum cateva luni un contract de prestari servicii cu o alta societate.
Contractul a fost incheiat pentru o perioada de 3 luni si am primti avans 1000 de euro. Serviciul prestat a constat in dezvoltarea unui portal web, incluzand designul pentru acesta.

Reprezentantii societatii respective au fost plecati din tara mai mult de jumatate din perioada in care trebuia sa desfasuram contractul, eu le-am facut mai multe designuri (3 la numar), insa niciunul dintre acestea nu au fost pe placul beneficiarilor, singurele cerinte din partea lor fiind foarte vagi, de genul "vreau sa arate ca sigla UEFA", sau "ceva mai deosebit". De asemenea, doresc sa mentionez ca in contract era trecut un anumit tip de design agreat, precum cel al unui site deja existent, insa dupa crearea primei schite, care corespundea acestor cerinte, clientul s-a razgandit si a spus ca vrea ceva total diferit (aici intra in scena cerintele exemplificate mai sus).

In fine, gusturile nu se discuta. Dupa ultimul design, administratorul societatii respective m-a sunat sa-mi spuna ca nu ii place ce i-am facut, ca oricum au trecut cele 3 luni din contract si ca vrea banii inapoi, dupa care m-a amenintat intr-un mod foarte urat pe care nu-l prod reproduce, si nici proba (am mentionat acest lucru doar pentru a furniza toate datele problemei).

I-am trimis a doua zi un e-mail, in care le-am spus ca avem un contract, ca ei au fost plecat foarte mult din tara, cerintele au fost cel putin neclare si daca nu le place designul facut de mine, intotdeauna putem gasi o solutie, si anume angajarea unui designer care sa faca ceva pe placul lor, din proprii mei bani (banii ramasi din suma totala a contractului minus avansul deja primit) si ca oricum ar fi putem rezolva problema, daca tine doar de preferinte personale
.
Nu am primit niciun raspuns, iar eu am fost reticent sa-i mai sun, dat fiind faptul ca am fost amenintat.
Astazi am primit o notificare de la un avocat angajat de aceasta societate, in care mi se spune sa returnez acesti 1000 de euro in 3 zile, in caz contrar urmand sa fiu actionat in judecata.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1). Cum putem stabili suma care-mi este mie indreptatita pentru munca deja prestata in interesul acestui contract? Pot sa adaug si impozitul platit de mine catre stat in aceasta suma?
2). Are vreo importanta ca am facut tot posibilul sa solutionez nemultumirile clientului si sa ajungem la un consens, iar acesta nu a mai luat in calcul faptul ca eu nu am avut resurse si posibilitatea de a comunica cu ei o buna bucata de timp?
3). In cazul in care ma va actiona in instanta, este posibil sa fiu obligat si la plata avocatului acestuia, este acest lucru inclus in cheltuielile de judecata?

Eu am bunavointa sa ii dau banii inapoi, atat timp cat munca mea nu este aruncata la gunoi si este remunerata corespunzator, dar doresc sa stiu daca si ce fel de protectie am in fata unui astfel de comportament.

Va multumesc si o zi cat mai placuta!
Răspuns la discuția Boala profesionala
Multumesc!
Răspuns la discuția Boala profesionala
Multumesc! Asta am inteles, dar in functie de ce sau pe baza caror criterii se poate spune sau demonstra ca aceasta boala a survenit din cauza postului respectiv (-- ca este o boala profesionala) ?
Răspuns la discuția Boala profesionala
Multumesc! Sa inteleg ca medicul de la ORL care pune apt/inapt pe fisa este de medicina muncii?
Răspuns la discuția Boala profesionala
Multe lucruri tot nu sunt clare..medicul care face vizita medicala nu este cel de medicina muncii..in cazul aceasta ce se poate face? Cum se incep demersurile pt pens pe caz de boala? Multumesc
Buna seara,

Tatal meu este angajat al unei companii feroviare de 21 de ani. La fiecare 2 ani are un examen medical. La ultimele 3 astfel de vizite s-a constatat ca auzul i s-a diminuat progresiv, fiind catalogat cu o boala numita hipoacuzie bilaterala, urmand a fi considerat inapt pentru functia pe care o exercita (incepand cu urmatoarea vizita medicala), care are legatura cu siguranta circulatiei.

Ce obligatii are angajatorul in aceasta situatie? Poate fi aceasta boala catalogata drept boala profesionala, avand in vedere supunerea timp de peste 20 de ani la conditii de lucru favorabile dezvoltarii acestei afectiuni (sunete de peste 100 de decibeli, praf, curent etc) ? Cum se dovedeste acest lucru? Ce este de facut in aceasta situatie?

Multumesc,

O seara placuta!
Răspuns la discuția Recuperare bani Brigada Rutiera
1). Imi cer scuze ca insist, sa inteleg ca nu trebuie sa mai scot certificat de grefa? Doar sa ma duc acolo avand comunicarea la mine, pentru a se pune o stampila care sa ateste decizia si faptul ca aceasta a ramas definitiva?

2). Ma poate indruma cineva in legatura cu acea notificare catre Politie? Cum trebuie aceasta facuta? ... Macar un punct de pornire :)

Va multumesc!
Răspuns la discuția Recuperare bani Brigada Rutiera
Alex_Munteanu a scris:

Puteti face o notificare catre Brigada Rutiera prin care ii informati ca au un debit catre dvs. Daca nu va platesc amiabil va trebuii sa investiti hotararea cu formula executorie si sa mergeti la un executor judecatoresc. Doar executorul poate executa o hotarare a instantei.

În prima faza dvs platiti onorariul executorului pe care il recuperati ulterior de la politie.


[ link extern ]


Multumesc frumos! Cat despre "legalizarea incheierii", ce reprezinta aceasta?
Răspuns la discuția Recuperare bani Brigada Rutiera
Alex_Munteanu a scris:

In primul rand asteptati sa vedeti daca BR nu face recurs la decizie.

Dupa ce devine definitiva si irevocabila mergeti la grefa instantei si legalizati incheierea. Dupa ce realizati aceasta etapa mergeti la un executor judecatoresc care va purcede la executarea BR.


Fara a apela la un executor judecatoresc nu pot face nimic? Decizia este deja definitiva..ce intelegeti prin "legalizarea incheierii" ? Sa inteleg ca daca nu am bani pentru plata executorului, nu-mi pot recupera banii?
Buna ziua,

Am castigat un proces impotriva Brigazii Rutiere Buc. in urma ridicarii autoturismului proprietate personala. Instanta a decis obligarea acestora la plata a 833 de lei cu titlu de despagubiri, decizia devenind finala la 15 zile dupa comunicare.

Intrebarea mea este ce am de facut in urma eliberarii certificatului de grefa care sa ateste acest lucru - nu sunt din Bucuresti si sunt confuz in privinta lucrurilor pe care le am de facut.

Va multumesc! :">