Inteleg dar ceea ce mi se pare in neregula este ca daca intr-adevar s-au facut acele acte,nu am fost instiintati.Cum pot afla acest lucru?Exista vreun site unde pot verifica sau nu-mi ramane decat sa astept?Multumesc din nou!
Multumesc pentru raspuns.Totusi,deocamdata noi nu am primit nicio instiintare.Stiam ca este o perioada dupa care se prescriu anumite datorii.In acest caz,perioada este de 3ani de la sentinta?
Buna ziua,
Tatal meu se pare ca a castigat in instanta acele drepturi pentru "muraturi"(in 2008/2009),ulterior SA-ul facand recurs si castigand(sentinta irevocabila din 2011).Acum sunt multi somati sa restituie banii.Intre timp,tata a decedat(in 2012).Stiam ca mostenitorii preiau atat activul,cat si pasivul la mostenire.De la el a ramas apartamentul pe care s-a facut succesiune:eu,mama si sora.Intrebarea este:in cazul in care va primi si el notificare,datoria aceea o platim noi,in calitate de mostenitori?Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Buna seara si multumesc pentru raspunsurile acordate.Revin cu o noutate si,totodata,o intrebare:am fost plecata cu sotul meu si la intoarcerea noastra,am constatat ca toate actele pe care le aveam in posesia noastra ne-au fost sustrase de cumnata mea.(schita apartamentului,contractul de construire,cel de vanzare cumparare in absolut toate exemplarele,6 la numar).Asa ca noi in momentul de fata nu mai avem nimic "la mana".Intrebare:sa incercam sa le recuperam,sa mergem la notar sau in alta parte sa scoatem un duplicat al CVC sa il avem pentru orice eventualitate?Ma gandesc sa nu cumva sa le faca disparute sau mai stiu eu ce si mai tarziu,cand va fi cazul,sa nu ne putem folosi de ele.Multumesc din nou pt tot ajutorul dvs!Cu stima,Liana!
Va multumesc foarte mult pentru informatiile suplimentare pe care mi le-ati oferit.Trebuie sa recunosc ca acei bani stipulati in contract nu au fost platiti,deci nu exista vreo dovada in sensul acesta.Soacra mea a hotarat sa incheie acest act in urma disputelor cu cele 2 surori de care,la momentul respectiv,era "separata",ca sa zic asa.Fiecare era cu familia ei,au renegat-o pe soacra mea,nu au vorbit doi ani de zile si i-au adus multe jigniri.Acum,dupa impacarea lor,lucrurile s-au schimbat si o influenteaza foarte mult,incercand sa o indeparteze de noi.Eu,in calitate de nora,nu pot interveni in relatia lor si nici in problema apartamentului.Dar ma priveste pentru ca in acesti doi ani,am investit in el,am cumparat mobila,am renovat,am platit intretinere si toate utilitatile si nici nu vreau sa vad ca ele isi vor bate joc de munca mea si a sotului,avand in vedere timpurile care sunt.Totusi,daca puteti sa-mi spuneti,sotul meu ar trebui sa mearga sa se inscrie cumva in cartea funciara?(imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect dar nu ma pricep).Anul trecut,dupa incheierea actului la notar,am primit acasa o hartie prin care ni se aducea la cunostinta ca i s-a radiat soacrei dreptul de proprietate si i s-a admis sotului intabularea dar de atunci,noi nu am mai facut niciun demers.Si inca o nelamurire:exista vreo perioada de timp de la incheierea actului dupa care cele 2 surori nu-si mai pot cere drepturile?Cu stima,Liana!
Se poate sa fie asa in general,nu contest insa constat ca cel care ne-a intocmit noua actul de vanzare-cumparare,nu era foarte preocupat de interesele noastre.Pentru ca,repet,am intrebat ce sanse sunt ca actul acela sa fie contestat sau anulat si raspunsul a venit prompt:"este printre putinele actiuni de acest fel care se pot anula".Deisgur,a vorbit in termeni pe care poate noi nu i-am inteles insa,dupa lamuriri suplimentare,intelesesem ca foarte greu se poate desface contractul si mai ales,ca noi nu vom avea probleme cu celelalte mostenitoare.Iar noi am stat fara temeri timp de mai bine de un an pana m-a traznit pe mine,nici nu stiu din ce motiv,sa postez aici intrebarea.Si surpriza,constat ca s-au cheltuit niste bani aiurea,am platit un impozit la stat si am intretinut o casa pentru ca in final sa nu ne putem bucura de ea..si sa se declare de stat o "donatie deghizata".Trist!
In concluzie,dupa decesul soacrei,trebuie sa ne asteptam la acest verdict din partea "legii";cred ca procentul celor care raman proprietari "de drept",nu depaseste 10% din cazuri.Ideal ar fi fost sa se stie dinainte riscurile la care ne-am supus dar cine ar fi crezut ca un notar care spune ca acest tip de act este foarte greu de atacat,vrea de fapt sa incaseze banii cat mai repede si fara sa-l intereseze de soarta oamenilor.
Multumesc pentru raspunsuri dar intrebarea mea este:cine dovedeste ca acel act este o donatie deghizata?In instanta,care sunt probele cerute pentru a se demonstra acest fapt?Se cheama martori,se fac anchete?Nu ma pricep la aceste probleme dar presupun ca in tribunal nu se merge pe supozitii ci pe fapte concrete si sunt constienta ca cele doua cumnate pot lansa multe afirmatii fara niciun temei.Multumesc inca o data!
Buna ziua.Am si eu o nelamurire in legatura cu urmatoarea problema:in urma cu aproximativ un an,soacra mea i-a facut sotului meu contract de vanzare cumparare,cu clauza de uzufruct viager.Mentionez ca acesta mai are doua surori,una dintre ele locuind inainte cu noi in casa dar care la momentul incheierii actului era in relatii nu foarte bune cu familia sotului.Mai exact,a plecat din casa in urma unor scandaluri pe care ea le-a provocat,si-a renegat familia s.a.m.d.In urma cu cateva luni,aceasta s-a intors in casa parinteasca,si la aflarea vestii ca apartamentul i-a fost dat sotului,nu a fost foarte incantata.Deasemenea,am auzit niste discutii cum ca ar vrea sa intre in posesia acelui CVC.Intrebarea mea este urmatoarea:ce sanse ar avea sa atace acel contract sau daca ar putea fi reziliat.Pun aceasta intrebare deoarece,fiind de aproape 3 ani in aceasta casa,am investit foarte mult in ea:aparatura electrocasnica,amenajari,mobilier si as vrea sa stiu la ce ma ne putem astepta pe viitor de la surorile sotului.Mai pot spune ca nu am avut niciodata probleme cu soacra pana la reintoarcerea "fiicei risipitoare" si ca de cand a intervenit ea,relatiile sunt tot mai tensionate(dat fiind faptul ca soacra se lasa foarte usor influentata).Cumnata,inainte de a afla de acel act,chiar mie mi-a precizat ca acest apartament nu-i va ramane sotului meu pentru ca ea "a investit" in el acum ceva ani.In speranta ca ma poate ajuta cineva cu niste pareri,va multumesc anticipat si imi cer scuze daca postarea mea a fost destul de extinsa.O zi buna!