avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita a mostenitorilor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita a mostenitorilor

Buna ziua,
Tatal meu se pare ca a castigat in instanta acele drepturi pentru "muraturi"(in 2008/2009),ulterior SA-ul facand recurs si castigand(sentinta irevocabila din 2011).Acum sunt multi somati sa restituie banii.Intre timp,tata a decedat(in 2012).Stiam ca mostenitorii preiau atat activul,cat si pasivul la mostenire.De la el a ramas apartamentul pe care s-a facut succesiune:eu,mama si sora.Intrebarea este:in cazul in care va primi si el notificare,datoria aceea o platim noi,in calitate de mostenitori?Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:20, 7 August 2014
Da, datoria o platiti dvs. ca si mostenitori.
Datoria face parte din pasivul mostenirii, iar apartamentul din activ (pe langa altele).
Multumesc pentru raspuns.Totusi,deocamdata noi nu am primit nicio instiintare.Stiam ca este o perioada dupa care se prescriu anumite datorii.In acest caz,perioada este de 3ani de la sentinta?
Da, asa este, termenul de rpescriptie este de 3 ani de la data ramenrii definitive a sentintei.
Insa este posibil ca in acest timp creditoara SA sa fi facut anumite acte de executare care intrerup ori suspenda termenul de prescriptie.
Inteleg dar ceea ce mi se pare in neregula este ca daca intr-adevar s-au facut acele acte,nu am fost instiintati.Cum pot afla acest lucru?Exista vreun site unde pot verifica sau nu-mi ramane decat sa astept?Multumesc din nou!
Puteti verifica pe portal.just.ro daca vreun execuotr judecatoresc a cerut la judecatorie incuviintarea executarii silite a tatalui dvs.
Mergeti pe judetul unde a locuit tatal, - judecatoria de care apartinea domiciliul si cautati dupa numele tatalui.
Daca SA -ul avea sediul in alta localitate decat tatal dvs., repetati cautarea si pe judecatoria de la sediul lor.

De aici puteti afla, dar tot nu aveti ce sa faceti pana cand nu primiti efectiv somatie sau un alt de executare silita.
Eu va recomand sa asteptati, nu exista o lista unica de executari silite si oricum nu aveti cum sa stiti unde si cat sa platiti pana nu veti fi contactat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor sotului defunct marcy74 marcy74 Buna seara, Matusa mea se confrunta cu urmatoarea problema:in anul 2008 sotul ei a decedat ,la scurt timp dupa acest eveniment primind acasa de la ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu decedat a acumulat 9.000 de lei datorie la anaf, iar notarul mi-a sugerat să o plătesc. nu mi se pare corect, vă rog să mă ajutați cu un sfat Lulica Lulica Buna ziua Am urmatoarea situatie: sunt in cursul dezbaterii succesiunii in urma decesului tatalui meu. Am solicitat de la ANAF un certificat fiscal si am ... (vezi toată discuția)
Executare silita-debitor decedat tatianahoanca tatianahoanca Buna ziua Am primit la adresa o somatie din partea unui executor judecatoresc pt o suma ce o avea de achitat tatal meu. tatal meu a decedat in aprilie ... (vezi toată discuția)