avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Activitate mmus

Activitate mmus

Mulțumesc pt răspuns.
Mi-ați putea spune va rog și legea care prevede ca este interzisă blocarea accesului în curte a unui proprietar?
Bună seara,

Locuiesc la curte în sectorul 4. În primăvară au venit cei de la primarie și au îngrădit trotuarul cu stalpisori pt a împiedica autovehiculele sa parcheze pe trotuar. Ulterior au venit și au trasat locuri de parcare de reședință în fata proprietatilor. Eu m-am procopsit cu un astfel de loc de parcare cu toate ca nu posed autoturism și nu am cerut sa mi se facă loc de parcare așa cum au procedat unii dintre cei care nu vor sa -și parcheze mașina în curte sau nu au spațiu suficient .

Menționez ca este extrem de deranjant intrucat deschiderea la strada a curții mele este foarte mica, de doar 5 m, fix cat locul de parcare marcat, ceea ce imi blocheaza accesul in curte (am solicitat sa îmi lase poarta pietonala libera însă au refuzat).

As dori sa știu dacă primaria are dreptul sa blocheze calea de acces în curte și dacă este legala marcarea locurilor de parcare in acest mod, ingradind dreptul de libera circulatie.

Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Răspuns la discuția Vanzare acțiuni
Mulțumesc mult pentru răspunsuri. Va rog sa îmi spuneți cum pot afla dacă firma Romprim SA este cotata la Bursa de Valori București . Nu as dori sa vand actiunile celor de acolo din cauza prețului mic oferit.
Bună ziua, am un certificat de acționar la firma Romprim SA, actiuni pt care nu am incasat dividende de foarte mulți ani intrucât mi s-a spus ca societatea respectiva nu are profit . Așadar as dori sa vand aceste actiuni, dar firma respectiva imi oferă un preț derizoriu pe ele.
Va rog sa mă informați cum as putea sa le vând altcuiva și sa imi explicați în detaliu cum tb sa procedez.
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Mulțumesc mult pentru răspuns. V-as ruga sa-mî spuneți ce se poate intampla pe termen lung în afară de majorarea datoriei, ce alte consecinte pot apărea dacă nu platesc datoria.

Bună ziua, am o datorie de 885 lei către Anaf aferenta decl unice 212 pentru perioada 2021-2022, care am înțeles că tb plătită pana la 25 mai 2022. Va rog sa-mi răspundeți ce se poate intampla daca nu plătesc deoarece nu am nici un venit. Precizez ca nu am cont bancar, autoturism, doar o cota parte dintr-o locuinta.
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Răspuns la discuția Preaviz
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Intr-adevar, ma intereseaza sa stiu care este ultima zi in care sunt obligata sa merg la serviciu. Asadar, 12 sau 13 noiembrie?!!! V-as fi recunoscatoare, de asemenea, daca mi-ati spune daca imi pot lua zilele de CO ramase pe anul in curs in perioada de preaviz.
Discuție Preaviz
Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: daca demisia este inrgistrata cu data de 28.10, in c.i.m. este trecuta perioada de preaviz de 15 zile calendaristice, care este ultima zi lucratoare?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Fisa post
Multumesc frumos pt raspunsuri.
Da, am primit un exemplar de pe c.i.m., in schimb nu mi s-a aratat si nu am semnat niciodata fisa postului, nu am primit niciodata statele de plata, nici fisa fiscala. In plus, in fiecare luna salariile sunt platite si cu cateva saptamani intarziere. In cazul demisiei, termenul de preaviz mentionat in c.i.m. este de 15 zile calendaristice, acesta se ia in considerare?
Răspuns la discuția Fisa post
Va multumesc pentru raspuns.
In cazul in care mi-as da demisia, as putea invoca aceste motive pentru o demisie cu acordul partilor, la zi, fara respectarea termenului de preaviz?