În urma cu o săptămână am avut un conflict cu cineva care mi-a adresat jigniri, injurii și amenințări, sărind chiar la mine sa ma lovească. Am sunat la 112, a venit un echipaj de politie care mi-a spus ca am 90 de zile la dispoziție sa pot formula plângere.
Apoi a mers sa vorbească și cu respectivul, dar nici măcar nu l-a legitimat. Acesta a început sa tipe la mine și în prezenta politiei a spus ca ma bate la orice ora vrea. Polițistul nu a luat nicio măsură împotriva lui spunând doar ca pt asta tb sa-l amendeze.
După câteva zile am primit prin posta un proces verbal prin care eram tot eu sancționat pt tulburarea liniștii si ordinii publice, motivarea fiind ca am produs zgomote, larma și am vb pe un ton ridicat. În pv este specificat ca totul a fost filmat cu bwc. Pv a fost întocmit în lipsa și nu apare niciun martor asistent.
Când am fost și am depus plângere pt amenințare, polițistul de proximitate a refuzat sa îmi spună dacă persoana cealaltă a fost sancționată în vreun fel, spunându-mi sa merg în instanta și ca numai instanta le poate solicita lor bwc și alte acte.
As vrea sa contest procesul verbal la judecătorie.
Va rog sa îmi spuneți in detaliu cum tb sa procedez și daca este adevărat ce a spus polițistul de proximitate.
Va rog de asemenea sa îmi spuneți care este procedura atunci când apelezi 112 (politia tb sa întocmească o fisa de intervenție, un pv la fata locului?)
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Locuiesc la curte în sectorul 4. În primăvară au venit cei de la primarie și au îngrădit trotuarul cu stalpisori pt a împiedica autovehiculele sa parcheze pe trotuar. Ulterior au venit și au trasat locuri de parcare de reședință în fata proprietatilor. Eu m-am procopsit cu un astfel de loc de parcare cu toate ca nu posed autoturism și nu am cerut sa mi se facă loc de parcare așa cum au procedat unii dintre cei care nu vor sa -și parcheze mașina în curte sau nu au spațiu suficient .
Menționez ca este extrem de deranjant intrucat deschiderea la strada a curții mele este foarte mica, de doar 5 m, fix cat locul de parcare marcat, ceea ce imi blocheaza accesul in curte (am solicitat sa îmi lase poarta pietonala libera însă au refuzat).
As dori sa știu dacă primaria are dreptul sa blocheze calea de acces în curte și dacă este legala marcarea locurilor de parcare in acest mod, ingradind dreptul de libera circulatie.
Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Mulțumesc mult pentru răspunsuri. Va rog sa îmi spuneți cum pot afla dacă firma Romprim SA este cotata la Bursa de Valori București . Nu as dori sa vand actiunile celor de acolo din cauza prețului mic oferit.
Bună ziua, am un certificat de acționar la firma Romprim SA, actiuni pt care nu am incasat dividende de foarte mulți ani intrucât mi s-a spus ca societatea respectiva nu are profit . Așadar as dori sa vand aceste actiuni, dar firma respectiva imi oferă un preț derizoriu pe ele.
Va rog sa mă informați cum as putea sa le vând altcuiva și sa imi explicați în detaliu cum tb sa procedez.
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Mulțumesc mult pentru răspuns. V-as ruga sa-mî spuneți ce se poate intampla pe termen lung în afară de majorarea datoriei, ce alte consecinte pot apărea dacă nu platesc datoria.
Bună ziua, am o datorie de 885 lei către Anaf aferenta decl unice 212 pentru perioada 2021-2022, care am înțeles că tb plătită pana la 25 mai 2022. Va rog sa-mi răspundeți ce se poate intampla daca nu plătesc deoarece nu am nici un venit. Precizez ca nu am cont bancar, autoturism, doar o cota parte dintr-o locuinta.
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Intr-adevar, ma intereseaza sa stiu care este ultima zi in care sunt obligata sa merg la serviciu. Asadar, 12 sau 13 noiembrie?!!! V-as fi recunoscatoare, de asemenea, daca mi-ati spune daca imi pot lua zilele de CO ramase pe anul in curs in perioada de preaviz.