avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare reședință în fata proprietatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare reședință în fata proprietatii

Bună seara,

Locuiesc la curte în sectorul 4. În primăvară au venit cei de la primarie și au îngrădit trotuarul cu stalpisori pt a împiedica autovehiculele sa parcheze pe trotuar. Ulterior au venit și au trasat locuri de parcare de reședință în fata proprietatilor. Eu m-am procopsit cu un astfel de loc de parcare cu toate ca nu posed autoturism și nu am cerut sa mi se facă loc de parcare așa cum au procedat unii dintre cei care nu vor sa -și parcheze mașina în curte sau nu au spațiu suficient .

Menționez ca este extrem de deranjant intrucat deschiderea la strada a curții mele este foarte mica, de doar 5 m, fix cat locul de parcare marcat, ceea ce imi blocheaza accesul in curte (am solicitat sa îmi lase poarta pietonala libera însă au refuzat).

As dori sa știu dacă primaria are dreptul sa blocheze calea de acces în curte și dacă este legala marcarea locurilor de parcare in acest mod, ingradind dreptul de libera circulatie.

Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2023
mmus, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 22:11, 23 Septembrie 2023
Nu are dreptul sa va blocheze accesul in curte.
Adresativa primariei si apoi prefecturii daca refuza sa va lase loc de acces in curte.
Presupun ca ati vorbit cu cei care le amenajau desenau.
Asa ca adresati-va primariei nu angajarilor ei.
Mulțumesc pt răspuns.
Mi-ați putea spune va rog și legea care prevede ca este interzisă blocarea accesului în curte a unui proprietar?
Gasiti lucruri referitoare la dreptul de acces pe proprietati in Legea 159/2016.
Dar dv ati diacutat cu executantii probabil mai exact muncitorii si nivelul urmator.
Nu blocheaza primaria accesul .
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces parcare privata architect architect Buna ziua, Stam intr-un bloc nou in fata caruia sunt cateva locuri de parcare construite de dezvoltator. Initial toti eram deacord sa cumparam locurile la ... (vezi toată discuția)
Pot parca pe calea de acces a curtii mele daca blochez alte masini? giulia.vic giulia.vic Buna ziua, Doresc sa parchez pe calea de acces a curtii mele, fara a incomoda vecini, pietoni, etc. Problema este ca perpendicular pe calea de acces este un ... (vezi toată discuția)
Parcare microbuz in fata blocului ContSters14151 ContSters14151 Buna ziua. Am avut o discutie cu un vecin care afirma mai aprins ca, intrucat [b]are inscris microbuzul [/b]cu care face curse regulate de transport de ... (vezi toată discuția)