avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: daca demisia este inrgistrata cu data de 28.10, in c.i.m. este trecuta perioada de preaviz de 15 zile calendaristice, care este ultima zi lucratoare?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 30 Octombrie 2013
Data incetarii c.i.m. este data de 13.11.2013 .
12 noiembrie
Nu are cum sa fie 12 noiembrie..

Care este legea care prevede ca data incetarii c.i.m. trebuie sa fie zi nelucratoare?
Intrebarea a fost care este ultima zi lucratoare (in care merge la sv, asa am inteles eu). Daca data inregistrarii demisiei este 28.10, numarand zilele (15 calendaristice) rezulta ca ultima zi in care merge la sv este 12 nov. si cu data de 13 nov. nu mai este angajatul unitatii respective. Nu vad o contradictie intre raspunsurile noastre.
Ultima zi in care se poate merge la munca este ultima zi de preaviz. Potrivit legsilatiei in vigoare , c.i.m. incetaeza in data de 13.11.2013 - data care poate fi zi lucratoare.

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal miruna82 miruna82 Buna ziua, Referitor la data incetarii contractului si data transmiterii acesteia in REVISAL, stiu ca parerile sunt impartite... dar.. data incetarii ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare cim alexandra24 alexandra24 Buna ziua,am un salariat care a facut cerere cfp cu data de 31.10 pana la 02.11.,decizia de incetare a suspendarii o voi face cu data de 03.11(prima zi ... (vezi toată discuția)
Decizia incetare suspendare cim soucadan soucadan Buna ziua, in urma solicitarii unui salariat de acordare CFS se emite decizia de suspendare a CIM si se opereaza in REVISAL, intrebarea este, mai trebuie emisa ... (vezi toată discuția)