avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109

Activitate CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109

Răspuns la discuția coproprietate
VA MULTUMESC FRUMOS TUTUROR
Răspuns la discuția coproprietate
si daca x vrea, se poate ca y sa fie trecut in titlu?
Răspuns la discuția coproprietate
Ulpianus a scris:

themis a scris:
Daca y nu este parte in contractul de v/c prin care x a devenit proprietar, el ramane un simplu creditor al lui x pentru suma pe care i-a dat-o acestuia pentru cumpararea imobilului. Desigur, daca poate dovedi ca i-ar fi dat acei bani lui x.


annajanette
nu vad de ce acest impediment, care sa fie justificarea


Justificarea consta intr-un principiu de drept, cel al relativitatii efectelor contractului. :D

Relativitatea efectelor contractului Art. 1.280
Contractul produce efecte numai intre parti, daca prin lege nu se prevede altfel.

Dincolo de asta, daca y vrea sa-si recupereze banii, iar x refuza sa-i restituie de bunavoie, y trebuie sa poata dovedi ca i-a dat lui x suma de bani, dovada pe care o poate face doar printr-un act juridic, autentic sau sub semnatura privata.

Y NU VREA BANII VREA SA FIE TRECUT DECAT IN CONTRACT
Răspuns la discuția coproprietate
themis a scris:

Daca y nu este parte in contractul de v/c prin care x a devenit proprietar, el ramane un simplu creditor al lui x pentru suma pe care i-a dat-o acestuia pentru cumpararea imobilului. Desigur, daca poate dovedi ca i-ar fi dat acei bani lui x.nu vad de ce acest impediment, care sa fie justificarea:-/
Răspuns la discuția coproprietate
de prietenie, pt dl alex
Discuție coproprietate
x dobandeste o casa prin cumparare , y care a contribuit cu jumatate din suma doreste sa fie coproprietar insa x sustine ca neavand acelsi nume nu se poate trece ulterior pe titlu devenind coproprietari , ceea ce mie mi se pare o aberatie, voi ce parere aveti?
Răspuns la discuția Impozit pe terenul agricol
este diferit
Răspuns la discuția testament
da la asta ma refeream, va multumesc
Răspuns la discuția testament
se poate da imputernicire unui avocat sa se ocupe de o succesiune , in sensul ca x a decedat si y care este unic mostenitor nu poate sa se deplaseze.
Discuție testament
speta: x o femeie in varsta de 80 ani doreste sa lase prin testament un apartament lui y insa x are rude si anume frati si surori, copii nu are, sotul a murit.
stiu ca prioritate au rudele dar totusi o cota parte nu revine si lui y, dat fiind ca testamentul poate fi atacat si nu va lua tot apartamentul.
multumesc