avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

speta: x o femeie in varsta de 80 ani doreste sa lase prin testament un apartament lui y insa x are rude si anume frati si surori, copii nu are, sotul a murit.
stiu ca prioritate au rudele dar totusi o cota parte nu revine si lui y, dat fiind ca testamentul poate fi atacat si nu va lua tot apartamentul.
multumesc
Cel mai recent răspuns: CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 , Traducator autorizat 14:47, 19 Martie 2012
Ca nu aiba probleme cu rudele dupa decesul batranei, nu credeti ca ar fi mai bine ca in loc de testament sa ii faca contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager? Astfel persoana care are grija de batrana va beneficia de intregul apartament, in urma decesului acesteia.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
In cazul in care x lasa prin testament lui y apartamentul, tot apartamentul va reveni lui y. Fratii nu sunt mostenitori rezervatari deci nu pot solicita reductiunea libertatilor excesive.
se poate da imputernicire unui avocat sa se ocupe de o succesiune , in sensul ca x a decedat si y care este unic mostenitor nu poate sa se deplaseze.
În ce sens să se ocupe de succesiune? În principiu, mostenitorul acceptant poate imputernici o persoana sa o reprezinte la dezbaterea succesiunii.
da la asta ma refeream, va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Buna seara! o batrana care are sotul si copiii ... Mona-Claudia Mona-Claudia Buna seara! O batrana care are sotul si copiii morti, dar are colaterali (frate si sora cu ai lor copii) si un nepot minor dupa copilul ei mort, poate face ... (vezi toată discuția)
Testament vicuta vicuta O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)