Un salariat sanctionat disciplinar a contestat sanctiunea in justitie.Pana la termenul de judecata poate fi sanctionat pentru abateri repetate daca a mai comis o abatere identica sau trebuie asteptata solutia din justitie?
Inteleg ca nu exista dreptul angajatorului de a asimila denumiri de functii interne cu coduri numerice COR existente nici chiar daca asocierea denumire-cod este trecuta in contract.
Exista semnatura in dreptul inscrisului "ridicat spre informare si formulare raspuns ulterior" (undeva pe ultima pagina , nu la rubrica nume si semnatura)
Detin un contract de munca cu o denumire de functie inexistenta in Codul Ocupatiilor din Romania
Inspectia Muncii a decis ca masura obligatorie stipularea in contract a denumirilor existente in Codul Ocupatiilor din Romania
Angajatorul refuza sa execute acest lucru
Poate fi anulat in justitie acest contract cu solicitarea de daune?
Poate fi considerata ridicarea spre informare a fisei de post ca un accept?(la momentul prezentarii ei nu mi s-a dat posibilitatea studierii ei dar am fost amenintat ca daca nu scriu ceva pe ea voi fi sanctionat).Angajatorul mi-a spus ca documentele semnate doar de el(nu si de salariat) sunt proprietatea lui si nu pot fi date spre studiu.
Ulterior dupa studierea documentului am observat diferenta dintre denumirea postului si denumirea functiei din contract precum si lipsa precizarii functiei si codului COR in aceasta fisa.
Doresc sa obtin un punct de vedere pentru urmatoarea situatie;
Mi s-a prezentat o fisa de post cu titulatura schimbata fata de cea din contract si fara codul COR specificat .Am preluat un exemplar cu inscrisul: Ridicat un exemplar la data.... pentru informare,analiza si formularea unui raspuns ulterior.
Ulterior (peste o luna) mi s-a prezentat spre semnare un act aditional la contract pentru titulatura respectiva si cu un cod COR schimbat fata de cel din contract si pe care am refuzat sa-l semnez.
Ulterior angajatorul considera ca fisa de post mentionata este obligatorie si ameninta cu sanctiunea neexecutarea sarcinilor din aceasta.La data ridicarii acestei fise de post nu exista o alta semnata de mine anterior.