Din calculele mele de pe procesele verbale reiese ca am acumulat 15 puncte in ultimele 6 luni. Ultima amenda a fost acum 9 zile, deci ma asteptam ca in orice zi sa sune la usa cineva de la Politie sa imi inmaneze instiintarea ca trebuie sa predau permisul.
Dar ieri am primit in posta un aviz ca am o recomandata la oficiul postal, presupun ca este acea instiintare pe care o asteptam.
legea zice ca instiintarea se face in max 10 zile iar permisul trebuie predat in max 5 zile din momentul primirii instiintarii.
In situatia de fatap, de cand ar trebui sa inceapa termenul in care trebuie predat permisul (cele 5 zile)? Din momentul in care am primit avizul sau din momentul in care am ridicat instiintarea de la posta? Cum fac dovada ca eu am ridicat instiintarea la 3-4-5 zile dupa ce am primit avizul?
Buna seara!
Saptamanile trecute m-am intors din concediul legal (10 zile) si cand sa ma intorc la munca Luni dimineata, surpriza...biroul era incuiat si nimeni nu raspundea la telefon. Am reusit sa dau de administratorul firmei (si patronul in acelasi timp) dupa 3 zile de sunat si mers la birou de 3 ori pe zi, dar el mi-a spus ca toata lumea este in concediu si sa mai stau in concediu ca ma suna el cand ne intoarcem la munca. Evident ca nu am fost multumit de raspunsul sau, mai ales ca nu mi-a raspuns la intrebarea daca sunt platit cant sunt in concediu sau nu si fara nicio alta explicatie, mi-a inchis telefonul grabit. Dupa ce am dat si de alti colegi care au spus ca au patit aceeasi chestie, au venit la birou dimineata si nu era nimeni, dupa care li s-a comunicat printr-un sms ca sunt in concediu fara plata, nu au mai reusit sa dea de patron.
Intreabarea mea ar fi cum as proceda in situatia de fata, deoarece eu trebuie sa imi recuperez salariul pe 2 luni, plus cateva obiecte din birou si evident, as dori sa stiu care este situatia.
Mentionez ca este vorba de o firma mica, cu aprox 8 angajati.