Am obtinut un extras de carte funciara pentru informare insa dorind sa verific autencititatea continutului pe pagina ANCPI de verificare am constatat ca in urma introducerii codului de verificare ( sub codul de bare) mi se returneaza raspunsul "document inexistent". As dori sa stiu care este cauza deoarece ANCPI nu a fost in masura sa raspunda iar situatia s-a repetat de doua ori cu doua extrase la aceeasi carte funciara !!
In urma pronuntarii unei sentinte civile prin care s-a anulat decizia de concediere am depus o cerere de executare. In urma acestei cereri, dupa aproximativ o luna, angajatorul a formulat cerere de suspendare a executarii sentintei care a fost admisa de instanta. Doresc sa stiu daca aceasta cerere de suspendare a executarii sentintei se aplica de la data pronuntarii acesteia sau acopera retroactiv si perioada de la pronuntarea sentintei pana la pronuntarea suspendarii ?
As dori sa cunosc un punct de vedere competent in legatura cu situatia in care Parchetul a disjuns si declinat un dosar penal fata de savarsirea infractiunii prevazute la art.287 alin 1 lit.e cod penal(neplata drepturilor salariale) dupa ce a dispus inceperea urmaririi penale in rem.
Nu trebuia dispusa punerea in miscare a actiunii penale la formularea plangerii penale asa cum prevede acelasi articol din codul penal ?
As dori sa stiu cum poate fi interpretata situatia in care parchetul, desi specifica existenta unor indicii rezonabile privind savarsirea unor infractiuni de catre mai multe persoane, dispune neinceperea actiunii penale fata de acele persoane deoarece constata ca este adusa o atingere redusa valorilor sociale. Cu ce calitate (penala) raman persoanele in sarcina carora s-a pus in evidenta savarsirea faptelor penale ?
Intr-un proces civil instanta a dispus o expertiza contabila judiciara.
Doresc sa stiu daca expertul contabil desemnat de instanta va trimite raportul de expertiza partilor prin posta cu confirmare de primire sau le va depune la instanta care va transmite la termen cate un exemplar partilor. Intreb deoarece vreau sa stiu daca trebuie sa astept acasa primirea prin posta sau este suficient sa ajung la termen pentru a cere studierea si formularea unor eventuale obiectiuni.
In urma pronuntarii irevocabile a unei hotarari judecatoresti de reintegrare in munca, angajatorul a refuzat emiterea deciziei de constatare a incetarii de drept a CIM in baza art.56 alin(2) codul muncii pentru persoana ce ocupa locul de munca stabilit de instanta pentru reintegrare. De asemenea nu a fost facuta in concret nici o propunere alternativa. In aceste conditii as dori sa stiu daca mai exista modalitati legale de remediere a situatiei, termenul legal de 5 zile de emitere a deciziei fiind depasit de mult.
Multumesc pentru raspuns.In absenta unui termen, care sunt motivele obiective ce atrag raspunderea penala si care se pot invoca la introducerea unei plangeri penale in baza art.287 alin 1 lit.d cod penal (neexecutare reintegrare)?
In urma castigarii unui proces de concediere s-a dispus reintegrarea pe pozitia detinuta anterior. Ulterior angajatorul,fara sa anunte, activeaza contractul la ITM cu o alta functie decat cea existenta in contract si dispusa de instanta. Tot ulterior, angajatorul imi intocmeste pontaje cu absente nemotivate la un loc de munca deasemenea neconform cu dispozitia instantei si cu contractul de munca. Niciuna din aceste actiuni nu mi-au fost prezentate .Ulterior cand an depus cerere de executare a sentintei mi se invoca mai multe luni de absente nemotivate de pe pozitia amintita respectiv aceea neconforma cu contractul de munca si cu dispozitiile sentintei.
As dori sa stiu daca se pot ignora aceste absente ca nefiind legale in cazul in care demarez o actiune de executare silita in baza hotararii executorii.