1. Decizia de reintegrare trebuia comunicata angajatului.
2. "De vreme ce instanţa a dispus anularea deciziei de concediere intra în funcţiune principiul retroactivităţii, adică nulitatea produce efecte nu numai pentru viitor ci şi pentru trecut, înlăturând efectele concedierii produse intre momentul emiterii actului şi cel al anularii de către instanţă.
Din acest principiu izvorăşte şi cel al repunerii în situaţia anterioară, ceea ce înseamnă că persoana în cauză trebuie sa-şi recupereze toate drepturile de care a fost deposedată prin decizia nelegala a angajatorului, respectiv statutul de salariat, funcţia, postul, locul de muncă, precum şi despăgubiri echivalente cu salariul datorat pe acea perioadă cât a fost împiedicat să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.
În aceste condiţii nu este necesară emiterea unei decizii noi prin care angajatorul să dispună repunerea salariatului în postul deţinut anterior, deoarece cu ocazia soluţionării litigiului s-a tranşat această problemă a funcţiei ocupată de salariat, astfel că angajatorul trebuie să se conformeze reintegrându-l pe salariat în litera şi în spiritul titlului executoriu.
Reclamantul nu trebuia să aştepte emiterea unei decizii de reîncadrare pe postul deţinut, deoarece odată anulată decizia de concediere acesta a redobândit calitatea de salariat pe care o avea anterior deciziei anulate."
(Decizia civilă nr. 209/CM/17.05.2011, Curtea de Apel Constanta, Secţia civila, pentru cauze cu minori si de familie, conflicte de munca si asigurari sociale, www.just.ro)
3. "Este real că în materia dreptului muncii, conform dispoziţiilor art. 289 din C o d u l m u n c i i, hotărârile pronunţate la fond sunt definitive şi executorii de drept, însă, în executarea acestora, angajatorul, parte în contractul de muncă, trebuie să emită un act sau decizie de reintegrare efectivă a salariatului, act ce se impune a fi comunicat salariatului pentru a produce efecte."
(Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizua nr. 674 din24 Octombrie 2008,
[ link extern ] )
4. Va trebui sa puneti in executare hotararea instantei si sa solicitati reintegrarea pe functia detinuta anterior concedierii.