Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Speta pentru care as avea nevoie de un raspuns avizat, cred ca poate fi de interes, si pentru alti utilizatori ai forumului avocatnet.
Sunt posesorul unei asigurari ING Unit Linked, inca din anul 2001. Acest tip de asigurare presupune si o latura investitionala, si implicit asumarea unui risc generat de piata de capital. In viitorul apropiat denumirea societatii de asigurare va fi schimbata, dar din pacate si componenta actionariatului, intre timp respectiva societate fiind listata si la bursa. Relatia contractuala este intre mine si societatea de asigurare cu care am semnat respectivul contract in anul 2001.
Nu am fost anuntat oficial despre schimbarile survenite in actionariatul companiei de asigurare, Singurele comunicari sunt doar despre iminentul rebranding de nume al respectivei companii. Am notificat in scris si telefonic, compania de asigurare, despre nemultumirile mele, si am axprimat dorinta de a incheia un nou contract cu societatea de aigurare, ce va prelua contractele de asigurare, dar va avea un nou nume, si o alta structura a actionariatului. Deasemenea mi-am exprimat cererea de includere in noul contract, a unei specificari nominale si precise, a societatii reasiguratoare a companiei cu noua denumire.
Am primit un raspuns negativ, in ceea ce priveste incheierea unui nou contract, fiind invocat art. 6 pct. 1 din Ordinul CSA nr. 23/2009 .
Nu pot sa nu amintesc si despre comunicarea nu foarte eficienta a companiei, si furnizarea foarte dificila a unor informatii in ceea ce priveste primele platite, si despre modificari survenite in respectiva companie.
As avea nevoie de un raspuns avizat, din partea unei persoane cu experienta in domeniul asigurarilor de viata, si legislatiei aferente.
Rezilierea contractului nu este foarte dificila, dar daca cererea vine din partea persoanei asigurate, si din motive neimputabile societatii de asigurare, comisioanele sunt foarte mari, suma restituita fiind mult mai mica, decat valoarea primelor depuse. Orice sfat competent e binevenit.
Speta este urmatoarea :
Unul din cei patru membri fondatori a unui ONG, infiintat in anul 2002, in baza legii 26/2000, a decedat. Cum se procedeaza pentru modificarea in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, a acestei stari de fapt. Mentionam ca nu dorim sa modificam statulul asociatiei, modificarea actului constitutiv ar fi suficienta. In aceasta situatie, este posibil ca o alta persoana din cadrul asociatiei, sa poate prelua calitatea de membry fondator. In afara de hotararea AGA a asociatiei, ce documente mai sunt necesare ?
Sunt necesare documente autentificate de notar/avocat, eventual daca se stie ce tarife sunt percepute de Ministerul Justitiei pentru aceste operatiuni.
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului.
As dori sa cunosc cat mai multe detalii despre cum se poate cumpara cu forme legale, camera cu destinatie de uscator a unui bloc de locuinte.
Respectivul uscator nu mai este folosit de foarte multi ani. Care ar fi exact pasii de urmat pentru finalizarea cu succes a unei asemenea operatiuni.
Administratorul respectivului bloc este de acord, cat si o parte din proprietarii apartamentelor din bloc. Mentionez ca nu locuiesc in blocul respectiv.
Spatiul respectivului uscator va fi folosit de o organizatie non-guvernamentala.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Multumesc pentru raspuns.
O sa incerc sa fiu mai concis, in anul 2008 exista legislatie (sau nu) cu articole explicite pentru a obliga Societatea Romana a XXXXX sa fie nevoita sa obtina acordul SGG pentru denumire ?Parerea mea personala este ca noul ONG sa folosit de influenta membrului fondator (avocat) pentru a fenta sistemul. Nu am apelat inca la o cale in justitie, deoarece nu sunt foarte edificat cu privire la evolutia OG 26 din anul 2000 pina in 2010 cu toate modificarile si nuantarile.
Astept cu nerabdare o clarificare in acest sens.
Cu scuze daca intrebarea mea nu este postata la locul potrivit
Avem o Federatie Romana a XXXXX, Federatia este de utilitate publica, recunoscuta de ANST. Dupa cativa ani, trei persoane infiinteaza Societatea Romana a XXXXX. Scopul si obiectivele noului ONG sunt identice cu ale Federatiei. Nu exista certitudinea ca noul ONG are aprobarea din partea Secretariatului General al Guvernului (SGG). Conducerea noului ONG evita acest subiect. Asociatia noua este infiintata in anul 2008. Secretariatul General al Guvernului refuza furnizarea unei copii a acordului acordat Societatii Romane a XXXXX. Refuzul este motivat de catre SGG astfel, nu se pot furniza astfel de date decat partilor implicate, adica culmea Societatii Romane a XXXXX, care refuza sa confirme sau sa infirme existenta unui asemenea acord din partea SGG. Am citit si ghidul ONG, din link-ul furnizat de dvs. Acum sunt si mai derutat, in anul 2008, conform legii OG 26/2000, era necesar ca Societatea Romana a XXXXX, sa fie nevoita sa obtina un acord din partea SGG, sau nu ?
Se poate contesta in justitie, infiintarea ONG-ului nou infiintat ?
Mentionez ca sunt membru al Federatiei Romane de XXXXX.
P.S. Si ceva care intrece orice imaginatie, la o cerere din 2012, cu privire la rezervarea denumirii, Ministerul Justitiei respinge cererea de a rezerva numele de Asociatia Romana a XXXXX, din motivul ca numele este asemanator cu Societatea Romana de XXXXX.
Oare in 2008 acelasi Minister al Justitiei nu a sesizat ca denumirea Societatii Romane a XXXX este asemanatoare cu Federatia Romana a XXXXX, federatie infiintata cu multi ani in urma.
Daca va poate ajuta cumva, unul din membrii fondatori ai Societatii Romane a XXXXX este avocat.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns.
As vrea sa nuantez intrebarea. Avem o Federatie Romana a XXXXX, Federatia este de utilitate publica, recunoscuta de ANST. Dupa cativa ani, cateva persoane, infiinteaza Societatea Romana a XXXXX. Scopul si obiectivele noului ONG sunt identice cu ale Federatiei. Nu exista certitudinea ca noul ONG are aprobarea din partea Secretariatului General al Guvernului (SGG). Conducerea noului ONG evita acest subiect. Exista posibilitatea de obtine un raspuns din partea SGG, care sa clarifice existenta sau lipsa unui asemenea acord pentru noul ONG ?. Deasemenea as dori sa stiu ce lege face referire la necesitatea obtinerii unui asemenea acord din partea SGG.
Buna seara
As dori sa stiu daca inluderea in denumirea unui ONG a unor cuvinte ce fac referire la "romania", "romana", "romanesc", este conditionata de o aprobare speciala din partea Secretariatului General al Guvernului. Referinta concreta este :
Societatea Romana a ..........., (motociclistilor, sahistilor, boxerilor, fotbalistilor) etc etc. Mentionez ca pentru categoria de sportivi la care se doreste infiintarea viitorului ONG, exista deja o Federatie Sportiva recunoscuta de Agentia Nationala de Sport si Tineret.