As dori sa cunosc cat mai multe detalii despre cum se poate cumpara cu forme legale, camera cu destinatie de uscator a unui bloc de locuinte.
Respectivul uscator nu mai este folosit de foarte multi ani. Care ar fi exact pasii de urmat pentru finalizarea cu succes a unei asemenea operatiuni.
Administratorul respectivului bloc este de acord, cat si o parte din proprietarii apartamentelor din bloc. Mentionez ca nu locuiesc in blocul respectiv.
Spatiul respectivului uscator va fi folosit de o organizatie non-guvernamentala.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Normele in vigoare -conform Deciziei CCR 1514 / ian.2012.nu permit vanzarea spatiilor comune din condominiu
Cu acordul proprietarilor invecinati spatiului parte comuna se poate negocia cu asociatia de proprietari concesionarea sau inchirierea spatiului pe diferite perioade de timp.
Daca administratorulde imobil este de acord cu "vanzarea spatiului parte comuna ",este evident ca nu are cunostiinta despre dispozitiile deciziei mentionate
Buna seara.
Cu parere de rau trebuie sa va aduc la cunostinta faptul ca administratorul blocului de locuinte nu este abilitat sa discute cu dvs aceasta chestiune. Singura persoana abilitata in acest sens este presedintele asociatiei de proprietari, dar nici acesta nu poate sa va dea un raspuns favorabil. Pentru o intelegere exacta a situatiei, am sa va prezint prevederile Legii 230/2007 care reglementeaza aspectele privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
"ART. 39
Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune."
"ART. 41
Modificările constructive şi utilizarea în alte scopuri a unor părţi sau elemente de construcţie ale clădirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereţi, suspendarea de stâlpi, pereţi, scări interioare şi altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectaţi şi, după caz, pe baza unui proiect tehnic întocmit de instituţii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum şi cu autorizaţia pentru executarea de lucrări, eliberate în condiţiile legii."
"ART. 42
Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţa iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării."
la mine la bloc un locatar a cumparat prin acordul scris al tuturor vecinilor de pe scara ,uscatoria cu 200milioane bani investiti in scara adica in acoperis si subsol
la ceva timp unul din locatari a vindut apt iar npul prop a dat in judecata toti vecinii si ce credeti--cu un avocat bun a cistigat si a recuperat uscatoria deoarece pe buna dreptate instanta a decis ca uscatoria este un bun perpetuum al blocului pe care locatarii nu au nicio putere sa il vinda si mi se pare corect si astfel cumparatorul a demolat zidurile si a redat uscatoria spre folosinta in scopul in care a fost creata
readuc in atentie subiectul cu o speta asemanatoare
la constructia unui imobil cu 8 apartamente nu s-au putut asigura decat 6 locuri de parcare astfel ca fiecare dintre cele 2 apartamente fara loc de parcare figureaza ca apartament compus din spalator+uscator+grupuri sanitare.
pot intampina probleme la achizitionarea prin programul prima casa?
sau, dupa cumparare, exista riscul sa fiu obligat (hotarare judecatoreasca) sa cedez apartamentul celorlalti locatari pentru a putea fi folosit ca uscator chiar daca este cumparat cu titlu de proprietate?
mentionez ca apartamentul este cu 2 camere+baie+bucatarie+balcon dar figureaza in acte ca aprtament nr. 8 compus din spalator+uscator+grupuri sanitare.