avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate minodora76

Activitate minodora76

de ex. sc romsilviu arad sa, multumesc
alinaborza a scris:

Puteti fi asociat si administrator fara a fi si salariat al societatii. Deci nu e obligatoriu sa aveti incheiat un contract de munca pe functia de administrator. Sa fiti salariat pe o alta functie decat cea de admnistrator nu se poate pentru ca, dupa cum am mai precizat nu puteti fi subordonat dvs insiva, aceste doua calitati sunt incompatibile. Numai pe functia de administrator puteti avea contract de munca, dar nu e obligatoriu.

foarte ciudat sunt N firme care fac venituri si nu au salariatii cum explicati atunci acesta parctica veniti si scrieti de incompatibilitate dar toate firmele isi facTOTUL inclusiv functia de EXECUTIE si incaseaza venituri impozabile, intrebarea era una NORMALA eu asociatul si administratorul firmei pot realiza venituri impozabile fara a avea calitatea de salariat? Sau sunt obligat sa inchei un contract de munca pe functia de executie.UNDE prevede ca altul trebuie sa fie vanzator si eu administratorul nu pot?

SIMPLU si transparent.
freeelis a scris:

Ca administrator desemnat prin actul constitutiv poate primi o indemnizatie , care potrivit Codului fiscal este considerata asimilata salariului...art.55 lain.2 lit.j C.fisc.

si cu o stabileste prin act aditional la actul constitutiv sau contract de munca?
monik a scris:

intr-adevar..insa ca atributii care e diferenta?
adica admin din muncii poate fi reprezentantul SC si avea drept de semnatura sau aceasta poate fi facuta numai de administratorul de la ONRC?

diferenta este renumerat sau nerenumerat

ca salariat e renumerat si se stabileste salariul in contractul de munca ca administrator desmnta in actul constitutiv e nerenumerat adica fara banii deoarece daca are calitate si de asociat realizeaza venituri din dividente impozitate cu 16% + taxa CAS+sanatate
Răspuns la discuția Comert on line
simplu ca sa emiteti respectati codul fiscal art.55 cuprinsul facturii, scadeti din gestiune la data emiterii facturii, si inregistrati plata in data emiterii chitantei de catre firma care va transporta marfa.
Răspuns la discuția I.T.M. SI REVISALUL
daca tot dvs. ati intocmit si pastrat REVISALUL nu trebuie sa desemnati alta persoana. am sa va dau un model de decizie poate va ajuta :

"DECIZIA NR. 16 din 01.08.2011

pentru numirea persoanei autorizate pentru completarea si transmiterea Registrului general de evidenta a salariatilor

Art.1. In conformitate cu prevederile HG 500/2011 privind REVISAL 2011 art. 2 (5) incepand cu data de 01.08.2011, se desemneaza ca persoana autorizata pentru completarea si transmiterea Registrului general de evidenta a salariatilor la S.C.____________ SRL, doamna _________ .
Art.2. Atributiile si resposabilitatile acestei persoane sunt: conform HG 500/2011 - privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor, publicata in MO 372/2011.
Art. 3. Prezenta decizie se va comunica salariatului in cauza.(sau persoanei nominalizate in cazul DVS.)

Administrator,

Salariat luat la cunostiinta azi : "