avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters218700

Activitate ContSters218700

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
luiza2008 a scris:

Iată că s-au afișat și rezultatele la contestații! Să vedem de acum ce se va decide, din toate punctele de vedere. Cum merge cu învățatul? Eu merg mai departe cu penalul și voi continua cu procedura penală. Las civilul la urmă, deoarece sper să apară tratatul acela cu care se lăuda domnul Boroi. Spunea cineva astăzi pe forumul barou 2011, că pe 2 decembrie se vor întruni pentru a face bilanțul acestui examen și, probabil a hotărâ dacă se organizează sau nu examen. Cu cine am mai vorbit, mi s-a spus că e sigur. Eu nu sunt atât de sigură, însă voi ataca toate examenele ce se vor organiza anul acesta. Vă doresc spor mult la studiat și numai gânduri bune!

Nu ne ramane decat sa asteptam ca vor fi vesti cat mai curand (si cat mai bune).
Cat despre invatat...binisor. Se poate si mai bine. Deocamdata,procedura penala.
Civilul tot la urma,ca este mai mult si acum cu NCC,e si mai commplicata treaba.
Sper ca "tratatul" lui Boroi nu se va rezuma la acel curs universitar despre partea generala. :))

la procedura civila dupa cine invatati ( eu dupa Ioan Les) ?

M. Tabarca si in completare Ioan Les.

...sau, asa cum am mai scris, cred, pe forum sunt sintezele alea care abordeaza tematica dupa autorii buni in materie! Dr pr. civ. e fooooarte mare, daca invatam cel putin 3/4 din tot ce au conspectat, luam cu brio!
Iar la penal si pr penal stiu ca subiectele care s-au dat in ultimii trei ani au picat la fix, vis-a-vis de punctajul acordat pt fiecare idee.
La civil insa, din pacate vad ca n-au scos nimic, probabil vor sa se aseze lucrurile cu NCC.
Daca va e de ajutor, este o promotie foarte generoasa (dpmdv) pe
[ link extern ]
Ce sa zic, spor si pofta!
:D
boboc a scris:

Misha80 a scris:

Bboboc a scris:

@luiza2008

Multumesc am localizat pe scribd,:ohyes:
noul cod civil imi pare mai clar decat cel precedent. Personal cred ca e importanta aprofundarea codurilor mai inainte, cu trimitere la cartile deja scrise, considerand prima data notiunile schimbate care pot fi gasite in acest material. Apoi as trece la spete neaparat, nu cunoasteti un autor bun in acest sens? Thanx!

Bună dimineață! Există culegeri de spețe semnate de mulți autori, însă pentru început, până la aprofundarea materiei, recomand culegerile de spețe semnate de profesori universitari, cum sunt V.M.Ciobanu, G. Boroi, la civil și procedură civilă, Neagu la procedură penală etc. Există mulți autori care au scos culegeri de spețe, mai vechi sau mai noi care pot fi rezolvate raportându-ne la legislația în vigoare. Într-o bibliotecă bine dotată vei găsi multe cărți pe acest domeniu. Personal voi sta la sala de lectură pentru pregătirea acestei etape, pentru că nu mai am resurse să achiziționez tot ce apare pe piață. Repet, nu contează cât de vechi sunt, important fiind exercițiul și capacitatea ta de a le rezolva potrivit legilor existente acum... Spor la lucru!
P.S. Sper că nu v-ați pierdut ambiția după tot ce s-a întâmplat în această sesiune!

Multumesc! Pentru cei care sunt departe de tara :( nu ar fi de inceput un link cu ceva spete si solutii pe moment pana la comanda de carte? :oops:

Ca si jurisprudenta gasiti pe site-ul Ministerului Justitiei
[ link extern ]
sau
pe [ link extern ]
Sper sa fie cu folos! Pt moment...:coffee:
luiza2008 a scris:

@Balanta2011

Multumim pentru info!

Am si eu cartea aia de la C.H. Beck...#-o Chiar nu se merita sa dai atatia bani pe ea.
Comentariile sunt foarte succinte,uneori reiau cu alte cuvinte ceea ce este scris in articolul din Cod,deci iti dau dreptate.
A aparut o carte cu comentarii si explicatii in materia obligatiilor:

[ link extern ]
Poate voi trece pe la o librarie sa o rasfoiesc.

Dar daca este tot ca aceea cu Note. Corelatii. Explicatii...

Mult spor! :coffee:

Ca sa nu mai vb de faptul ca e o armata de domni si doamne, avocati si judecatori care s-au inscris ca si autori!!!! E penibila, dar mai penibila sunt eu c-am luat-o, trebuia sa ma uit mai bine pe ea! Sincer, m-a derutat faptul ca e de la editura ch beck si ca sunt multi autori etc...si e aspectuoasa :D !
Despre cartea a V-a nu stiu, n-am vazut-o..., dar o sa ma duc sa vad ce-i cu ea! E ok la prima vedere...., dar nu mai fac supozitii ca dau gres!
:wave:
Si pentru ca raman consecventa cartilor pe care le-am luat, sa stiti ca va fi pe piata si noul cod civil comentat, pe fiecare carte in parte, la nomina lex. Recomand pt ca am noul cod de la ei ad litteram si e impecabil, ma refer la calitate, e practic etc.
Am luat si Noul Cod civil. Note. Corelatii. Explicatii de la ch beck, dar, asa cum m-am mai exprimat pe undeva pe forum, am dat muuuulti bani pe... nimic. Daca ajungeti prin librarii, rasfoiti si o sa-mi dati dreptate!
Gata, am facut si reclama, sau ce-o fi..., nu-mi ramane decat sa citesc si sa recitesc si iar sa citesc....
Spor!
Tot stau si ma gandesc daca e bine sau nu sa mai incerc in februarie, martie etc., oricum nu se stie sigur daca va mai fi un nou examen!
Pe de o parte, am cam toate materialele (cartile) de care am nevoie, si am certitudinea ca va fi in acelasi sistem de examinare; pe de alta parte, as vrea sa vad si modalitatea de examinare pe noul (noile) coduri, daca vor mai fi sinteze, daca vor fi doar grile...!
Dar...., problema este ca macar acum stiu tematica, pt la anul in toamna oare vor fi ei competenti sa dezvolte o alta tematica dupa noile reglementari, in timp util???? Adica sa nu ne trezim ca va fi afisata tematica taman cu o luna inainte, "si da-i bice taicule" daca mai poti!
Asadar, nu stiu ce sa fac, sincer!
Pana una-alta, fac matanii! #-o
Zvonistica spune ca in primavara, prin februarie-martie 2012...da` eu stiu...Daca auziti altceva, sau ceva mai oficial, va rog sa postati! Spor!:yes:
Tocmai mi-au venit prin curier niste carti comandate on line, m-am uitat ceva timp peste ele, si in concluzie, sau mai bine zis la prima vedere, par destul de bune! Si asta pt ca vad ca sunt atinse puncte de vedere ale mai multor autori ca: Boroi, Tabarca, Voineag, Ciobanu, M. Niculae, etc. Bine...., alti bani, alta distractie, dar meseria asta cere sacrificii! [ link extern ]
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Toata lumea e nemultumita! Chiar si cei care au avut "succesuri" la acest examen, dar daca ne balacarim pe forum nu rezolvam nimic ... parerea mea de om necajit! Offfff, si cati ca mine nu sunt?! Dar nu avem sorti de izbanda daca ne impungem unii pe altii, daca ii criticam pe cei care ne "corecteaza stiinta", daca ne expunem nemultumirile vis-a-vis de modalitatea de examinare, de oameni incompetenti si de alte si alte slute si scarabei! Trebuie sa ne concentram pe ce este de facut de acum inainte, adica, pentru ca deja avem experienta unui examen sau doua, sau noua...ratate, nu e capat de tara, daca, bineinteles astfel de meserie ne dorim! E al naibii de greu, dar a naibii sa fiu daca ma las! Si voi trebuie sa va canalizati toata ura si toata inteligenta pe prezent si pe viitor, nu?!:training:
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
taloblong a scris:

acum iti dai seama ca ma faci sa rup F5 in seara asta ! :)

in toata durerea mea, sincera sa fiu am ras cu pofta!
Mi-e ca se blocheaza tastatura de apasat Ctrl+F5!!!! ... si ramane asa!!!:beta:
Nu stiu daca "Dansii" au mila de noi, astia slabiti de puterea de a mai astepta, precum si bancul - Da-mi Doamne RABDARE mai repede, ca nu mai pot astepta!
X-(