avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate kalinka

Activitate kalinka

Va multumesc mult! O zi buna!
Da, am intrebat un avocat. Chiar acesta a solicitat sa fie trimisa somatie celei care nu vrea sa paraseasca apartamentul. Respectiva nu a dat curs somatiei, iar avocatul a spus ca trebuie actionata in instanta, dar ca poate dura chiar si pana la sfarsitul anului solutionarea. Multumesc mult pentru solutia data de dv. Eu locuiesc in sudul tarii, iar apartamentul despre care vorbim este in nordul tarii. Pot trimite cererea de evacuare silita in plic cu confirmare de primire sau trebuie depusa personal? Pot face acest lucru fara intermediari (ex: avocat)?
Nici eu nu vreau sa actionez in stilul "haiducie". Am intrebat un avocat si am inteles ca poate dura pana la sfarsitul anului sa primesc de la Procuratura o decizie privind evacuarea silita. Timp in care se aduna datorii la utilitati, etc.
Buna seara! In 2013 am inchiriat ap unei persoane, acceptand ca aceasta sa locuiasca acolo impreuna cu fosta sotie si fiul lor (minor). Aceasta s-a facut in baza unei intelegeri scrise si se incheia la data de 26.06.2015. Persoana cu care am facut intelegerea scrisa si-a achitat, la zi, cheltuielile aferente traiului la bloc si a parasit apartamentul. Fosta lui sotie refuza sa parasesca apartamentul pe motiv ca nu are unde se duce cu copilul (are mama la tara la 20 km de oras) si ca pleaca doar daca fostul sot ii asigura alta locuinta. Ea a schimbat yala si nu pot intra in locuinta. Cum pot sa o evacuez din locuinta mea. Precizez ca refuza sa plateasca si utilitatile, spunand ca este de datoria fostului sot (ea are custodie totala), ceea ce acesta refuza sa faca.
Multumesc frumos pentru lamuriri!!!! Acum stiu ce variante am si pot actiona in cunostiinta de cauza.
Buna ziua, trebuie sa nasc la sf acestei luni si nu adun cele 12 luni consecutive necesare primirii ICC. Va opta sotul meu pentru ICC sau pentru Stimulentul de insertie. Intrebarea mea este: dupa terminarea concediului postnatal, trebuie sa ma reintorc la munca? Daca vreau sa mai raman acasa cu copilul, cum pot proceda, in conditiile in care sotul beneficiaza de stimulentul de insertie (deci se reintoarce la munca)? Multumesc anticipat!!