avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere la serviciu din CCC, stimulent de insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere la serviciu din CCC, stimulent de insertie

Buna seara,

Pe 3 decembrie 2011 fetita mea implineste un an. Eu beneficiez de indemnizatia de Ingrijire a copilului dupa legea veche (75% din salariu/2ani).
Daca ma intorc din concediu pe 01.12.2011 (inainte cu 3 zile ca ea sa faca 1 an), voi putea beneficia de acel stimulent de la stat de 500 RON si 6 ore de lucru pe zi?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: kalinka , utilizator 18:08, 13 August 2011
Prin Ordonanţa de urgenţă nr.111 din 8 decembrie 2010, publicată în Monitorul Oficial ,Partea I, nr.830 din 10 decembrie 2010, privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, Guvernul României a reglementat drepturile care se acordă persoanelor ai căror copii se nasc, începând cu data de 1 ianuarie 2011,
Fetita mea e nascuta inainte de 1 ianuarie 2011, de aceea intreb daca se aplica stimulentrul de insertie si scurtarea programului de lucru si in cazul meu.
Nu puteti primi stimulentul.
Multumesc.
Veti primi un stimulent de 100 lei , daca va reintoarceti la serviciu inainte de a implini copilul varsta de 2 ani ...

O.U.G. nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă
Art. 17

(1)Angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, în cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de câte o ora fiecare, pâna la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-întors de la locul în care se gaseste copilul.
(2)La cererea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore zilnic.
(3)Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ în timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale si sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4)În cazul în care angajatorul asigura în cadrul unitatii încaperi speciale pentru alaptat, acestea vor îndeplini conditiile de igiena corespunzatoare normelor sanitare în vigoare.

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie georgepbr georgepbr As dori sa stiu,daca, odata cu reluarea activitatii inainte de implinirea unui an a copilului, imi exprim optiunea de a beneficia de stimulentul de insertie ... (vezi toată discuția)
Dreptul mamelor care au copil pana in 2 ani si lucreaza migaste migaste Va rog mult sa-mi spuneti [b]daca exista un act normativ care stipuleaza faptul ca mamele ce au ingrijire copii de pana la 2 ani[/b] si lucreaza (au ales sa ... (vezi toată discuția)
Maternitate mama studenta Ali2012 Ali2012 Sunt studenta la master si am o fetita de 5 saptamani.Indemnizatia o sa o iau pt ca sunt mai putin de 60 de zile intre absolvirea mea si nasterea copilului.Am ... (vezi toată discuția)