avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere la serviciu din CCC, stimulent de insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere la serviciu din CCC, stimulent de insertie

Buna seara,

Pe 3 decembrie 2011 fetita mea implineste un an. Eu beneficiez de indemnizatia de Ingrijire a copilului dupa legea veche (75% din salariu/2ani).
Daca ma intorc din concediu pe 01.12.2011 (inainte cu 3 zile ca ea sa faca 1 an), voi putea beneficia de acel stimulent de la stat de 500 RON si 6 ore de lucru pe zi?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: kalinka , utilizator 18:08, 13 August 2011
De fapt este OUG 148/2005

Art. 3. - (1) In perioadele in care beneficiarii drepturilor prevaute la art. 1 alin. (1) realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se acorda un stimulent in cuantum lunar de 300 lei (RON), situatie in care plata indemnizatiei de 800 lei (RON) se suspenda.

(2) Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevazut la alin. (1) este de 100 lei (RON).

Atentie ca indemnizatia se acorda dacava reintoarceti la locul de munca inainte sa implineasca copilul 2 ani, nu 1.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
grandanat, utilizator
Buna ziua, trebuie sa nasc la sf acestei luni si nu adun cele 12 luni consecutive necesare primirii ICC. Va opta sotul meu pentru ICC sau pentru Stimulentul de insertie. Intrebarea mea este: dupa terminarea concediului postnatal, trebuie sa ma reintorc la munca? Daca vreau sa mai raman acasa cu copilul, cum pot proceda, in conditiile in care sotul beneficiaza de stimulentul de insertie (deci se reintoarce la munca)? Multumesc anticipat!!
1. Dupa terminarea concediului de maternitate (pre + postnatal) dvs. trebuie sa va prezentati la locul de munca si sa hotarati ce faceti: reluati activitatea sau faceti o cerere de concediu fara plata sau incetati CIM daca doriti neaparat sa stati acasa cu copilul.
2. In cazul in care nu va prezentati la serviciu puteti fi concediata pentru absente nemotivate.
Multumesc frumos pentru lamuriri!!!! Acum stiu ce variante am si pot actiona in cunostiinta de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie georgepbr georgepbr As dori sa stiu,daca, odata cu reluarea activitatii inainte de implinirea unui an a copilului, imi exprim optiunea de a beneficia de stimulentul de insertie ... (vezi toată discuția)
Dreptul mamelor care au copil pana in 2 ani si lucreaza migaste migaste Va rog mult sa-mi spuneti [b]daca exista un act normativ care stipuleaza faptul ca mamele ce au ingrijire copii de pana la 2 ani[/b] si lucreaza (au ales sa ... (vezi toată discuția)
Maternitate mama studenta Ali2012 Ali2012 Sunt studenta la master si am o fetita de 5 saptamani.Indemnizatia o sa o iau pt ca sunt mai putin de 60 de zile intre absolvirea mea si nasterea copilului.Am ... (vezi toată discuția)